Mondhygiënist

Hoe zet jij de mondzorg verder op de kaart binnen de ouderenzorg?

Voor ZINN Gezondheidszorg zijn wij op zoek naar een collega voor de functie van

Mondhygiënist

• Contract voor onbepaalde tijd;
• 24 uur per week;
• Met ingang van zo spoedig mogelijk.

De baan
Als mondhygiënist behandel je bij ons cliënten op één van onze locaties of in hun vertrouwde eigen thuissituatie. Centraal staan de mogelijkheden van de cliënt en de zorg voor de mondgezondheid, waarvan behandeling deel uitmaakt. Er wordt gewerkt met mobiele/draagbare apparatuur. Je werkt samen met een team bestaande uit tandartsen, mondhygiënisten, tandartsassistenten en een klinisch prothese technicus.

 • Je coördineert de mondzorg voor een omschreven groep cliënten (intake nieuwe cliënten, periodiek mondonderzoek, bewaken mondzorgplan);
 • Je stelt voorlopige mondzorgplannen op ter vaststelling door het team onder regie van een tandarts;
 • Je biedt curatieve en preventieve mondhygiënistische hulp aan cliënten binnen de kaders van overeen gekomen mondzorgplannen;
 • Je verstrekt (preventieve) informatie en instructie aan cliënten;
 • Je geeft voorlichting, instructie en klinische lessen over mondzorg aan andere bij de zorg betrokken disciplines;
 • Je administreert klantgegevens, registreert behandelingen en stelt rapportages op;
 • Je geeft input voor procedures/protocollen op eigen vakgebied.

Waar ga je werken?
Je werkt hoofdzakelijk op de 6 locaties van ZINN in Groningen, Haren en Hoogezand. Daarnaast zijn ook samenwerkingsverbanden met andere zorginstellingen in de omgeving afgesloten. Zo leveren we onder andere ook mondzorg aan Vredewold, Icare en NNCZ. Het mondzorgteam ondersteunt meerdere instellingen in de regio waar cliënten met een WLZ indicatie verblijven. In totaal verricht het team haar werkzaamheden aan ongeveer 400 verpleeghuisbedden en aan 800 ouderen vanuit een andere woon-zorg situatie.

En jij?

 • Je bent in het bezit van een diploma HBO Mondzorgkunde;
 • Je staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM);
 • Je hebt ervaring in een algemene praktijk;
 • Je hebt ervaring/ affiniteit met de mondzorg voor (kwetsbare) ouderen;
 • Je beschikt over goede communicatieve– en contactuele vaardigheden.

Wie zijn wij?
ZINN is dé organisatie voor hoogwaardige, persoonlijke (thuis)zorg, wonen en welzijn voor ouderen in Groningen, Haren en Hoogezand. Binnen ZINN Gezondheidszorg zijn verschillende disciplines ondergebracht waaronder artsen, verpleegkundig specialisten, psychologen, mondzorgspecialisten, fysio- en ergotherapeuten. Zij zijn werkzaam binnen alle facetten van de ouderenzorg en bieden behandeling aan intra- en extramurale cliënten. Er wordt intensief samengewerkt met andere woonzorgcentra en ziekenhuizen in de omgeving, onder andere op het gebied van Geriatrische Revalidatie Zorg. Naast advisering aan huisartsen wordt een breed scala aan behandelmogelijkheden aangeboden voor cliënten in de thuissituatie.

Ons aanbod
We bieden je een marktconform salaris (FWG 50 cao VVT), inschaling is afhankelijk van leeftijd en ervaring. Aanstelling vindt plaats voor onbepaalde tijd.

ZINN heeft een uitstekend leerprogramma dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling en innovatie. Naast een marktconforme beloning volgens de cao kent ZINN een aantal aantrekkelijke regelingen. Zo kun je dankzij de fiscale regeling zeer voordelig een fiets, tablet/computer, smartphone of sportabonnement aanschaffen. Daarnaast heeft ZINN een regeling voor extra vergoeding reiskosten en kun je korting krijgen op je (ziektekosten)verzekeringen.

Meer weten en solliciteren?
Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de vacature? Bel dan met Wianda van der Wijk, Tandartsassistente, op telefoonnummer 06-51919730. Voor meer informatie over ZINN Gezondheidszorg en het mondzorgteam verwijzen wij je naar onze website.

Reageren? Mail vóór 15 april a.s. je motivatie en CV naar sollicitaties@zinnzorg.nl onder vermelding van vacaturenummer 7200 21-36 in de onderwerpregel.

Solliciteren vanaf de bank
Een sollicitatiegesprek vanaf je eigen bank. Dat voelt waarschijnlijk onwennig, maar we stellen je graag op je gemak. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zet ZINN uitsluitend videogesprekken in via Teams.

Gesprekken vinden plaats op donderdag 22 april.

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne kandidaten krijgen bij gelijke geschiktheid voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.