Manager Marketing, Communicatie & Sales

Heb jij de passie en drive om ons team te versterken als Manager Marketing, Communicatie & Sales? Wil jij een leidende rol in het vormgeven en versterken van onze marketing- en communicatie uitdagingen? Lijkt het je een uitdaging de ontwikkeling van ons nieuwe Werelderfgoedcentrum mede vorm te geven? Lees dan snel verder.

De aankomende tijd wordt een interessante en drukke tijd. In 2024 is het Zeehondencentrum in Pieterburen nog gewoon geopend. Ondertussen zijn we volop bezig met de ontwikkeling van ons Werelderfgoedcentrum in Lauwersoog en de daaraan verbonden verhuizing. Als manager geef je die nieuwe toekomst op het gebied van marketing, communicatie & sales vorm.
Ook heb jij een leidende rol in het vormgeven en versterken van onze marketing- en communicatie-uitdagingen. Binnen deze rol geef je sturing aan ons marketing, communicatie & sales team van toegewijde professionals. In nauwe samenwerking met het managementteam, waar jij zelf ook onderdeel van bent, ben jij de drijvende kracht achter het ontwikkelen van onze resultaatgerichte marketing- en communicatiestrategie.

Het aankomende jaar ligt het accent op het ontwikkelen van een strategie voor het openingsjaar van het Werelderfgoedcentrum en de aanstaande verhuizing. Dit betekent dat je jaarplannen ontwikkelt, krachtige campagnes opzet en zowel online als offline promotiemiddelen en activiteiten coördineert. Hierin werk je nauw samen met de brandmanager. Bovendien ben jij verantwoordelijk voor het opstellen van begrotingen, het monitoren van de effectiviteit van onze initiatieven en het aanbrengen van verbeteringen waar nodig.

Wie zijn wij?  

Wij zijn Zeehondencentrum Pieterburen: hét zeehondenziekenhuis van Europa.  Maar we doen veel meer dan zeehonden opvangen en verzorgen. Meer en meer verleggen wij onze focus naar de toekomst van het Waddengebied waarin mens en natuur met elkaar in balans zijn, waarbij we veel verder kijken dan het individuele dier. Wij maken mensen bewust en werken aan een betere relatie tussen mens en natuur, specifiek voor het Waddengebied. De zeehond is daarin een belangrijke graadmeter. Daarom zijn we initiatiefnemer van Werelderfgoedcentrum Waddenzee: een nieuwe plek om de Wadden mee te maken, in de haven van Lauwersoog. Hier werken we aan een gezonde balans tussen mens en natuur, voor de wereld van morgen. Met de handen uit de mouwen. En met het UNESCO Werelderfgoed de Waddenzee als inspiratie.

Onze waarden:
Bevlogen, voor een duurzame toekomst | Samen, als gemeenschap | Hands on, aan de slag

Wie ben jij?

Je bent een marketing & communicatie specialist en hebt al enige jaren ervaring. Je hebt ervaring met een management rol en hebt eerder sturing gegeven aan een team.
Met enthousiasme neem je initiatief en zie je kansen en mogelijkheden. Je bent een verbinder en kunt sturing geven. Je bent analytisch en resultaatgericht, want we willen natuurlijk vele stakeholders kennis laten maken met ons centrum. We zoeken een collega die onze missie om bij te dragen aan een goede balans tussen mens en natuur onderstreept en uitdraagt.

En verder:

  • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau en een passende opleiding afgerond;
  • Je hebt minimaal 3 -5 jaar ervaring in dit vakgebied en een bewezen staat van dienst als het gaat om cijfers en resultaten;
  • Je bent fulltime (36-40) beschikbaar.

Wat bieden wij?

Doordat je dagelijks bij kunt dragen aan een betere wereld, zal je de belangrijkste drijfveer van je professionele leven ervaren: zingeving! Maar zingeving alleen betaalt de rekeningen niet, daarom ontvang je bij ons een salaris tussen de € 3.000 en € 4.000 euro bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. We hebben een goede premievrije pensioenregeling. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld. We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de duur van 1 jaar, met kans op verlenging.
Er is ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Een assessment is onderdeel van de sollicitatieprocedure en vormt het uitgangspunt om vanuit daar verder door te groeien.

Hebben we je interesse gewekt?

Dan ontvangen we heel graag jouw motivatie en CV via:
Zolang deze vacature online staat, kan je reageren. Wij streven ernaar zo snel mogelijk op je sollicitatie te reageren. Pas je in het profiel en worden we blij van je motivatie? Dan nodigen we je gelijk uit voor een kennismakingsgesprek waarin we een mogelijk samenwerking verder met elkaar kunnen verkennen. We sluiten de vacature als wij onze ideale collega hebben gevonden.

Twijfel je nog en wil je nog wat vragen stellen? Dan kan je contact opnemen met onze interimmanager Marketing, Communicatie & Sales Sandrina Scholte via telefoonnummer 0595-526 526.