Projectleider RO

Aan de slag als projectleider RO met verschillende ruimtelijke projecten, verschillende gemeenten en wisselende omstandigheden met de zekerheid van een vast contract? Dan is het werken als projectleider RO bij YACHT een gave vervolgstap in je carrière. 

Een nieuw industrieterrein, een nieuwe woningbouwlocatie, verplaatsing van bedrijven, zomaar een paar voorbeelden van projecten die jij als projectleider RO voor je rekening neemt. In alle gemeenten in Nederland spelen momenteel dergelijke projecten. Als interim projectleider RO geeft het je een kick om projecten te starten, in een stroomversnelling te brengen en naar een hoger niveau te tillen. 

Vandaag start je je dag met een aantal overleggen op het gemeentehuis. Deze overleggen start je niet alvorens je een kop koffie hebt gedronken met je collega’s. Samen bespreek je op welke manier jullie het project willen aanvliegen. Al snel is er bezoek voor je. Een van de initiatiefnemers wil graag met je in gesprek over een voorgenomen initiatief. Het blijkt een vruchtbaar gesprek te zijn, waarin de gemeente en de initiatiefnemer dezelfde wensen hebben. Nu is het tijd om verder aan de slag te gaan. Je begint vandaag met het uitzetten de lijnen voor het project, ondertussen bel je een van de projectmedewerkers en heb je contact met een van de externe adviseurs. Vandaag is je deadline voor het raadsvoorstel. Jij stelt vandaag de projectdefinities en de planning op en bespreekt met je team de projectrapportages. Een van je projecten gaat vandaag naar het college van B&W en uiteindelijk naar de gemeenteraad. Daarom stel je vandaag een goed afgewogen advies op. Hierbij maak jij de juiste afwegingskaders. Doordat sommige van je projecten gevoelig liggen weet jij je als geen ander te bewegen door het politieke en bestuurlijke landschap. Daarbij denk je niet alleen aan je eigen gemeente, maar ook zeker daarbuiten. Grotere projecten krijgen vaak ook financiering vanuit de regio, provincie of zelfs het Rijk. Daarbij heb je ook veel gesprekken met ontwikkelaars, provincies of Rijkswaterstaat. Het is een drukke werkdag, waarin je veel voor elkaar hebt gekregen.

Je besluit naar huis te gaan, tijd om even een rondje te gaan hardlopen. Hoofd leeg om morgen weer fris aan de slag te kunnen gaan. Volgende week is er de YACHT Ontwikkeldag, waarbij je samen met je YACHT collega’s bij elkaar komt voor intervisie en samen bespreekt waar je op je opdracht tegenaan loopt. Jij mag deze keer vertellen met welk project je je bezig houdt. Het gaat om een inbreidingslocatie, waar nog wel wat weerstand zit. Je besluit een mooie presentatie voor te bereiden en advies te vragen aan anderen hoe zij hiermee zouden omgaan. 

Om succesvol te zijn als projectleider RO heb je een gezonde portie lef en doorzettingsvermogen. Als projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling is het niet een kwestie van stilzitten en afwachten. Met jouw doorzettingsvermogen en initiatief laat jij het project op rolletjes lopen. Van nieuwe vraagstukken wordt jij niet bang. Je bent nieuwsgierig en wilt graag beweging brengen in het proces. Jij zorgt ervoor dat het project op rolletjes verloopt. Door jouw kennis van de veranderende rol van de gemeente bij initiatieven uit de samenleving in het kader van de nieuwe Omgevingswet komen veel collega’s af en toe bij je langs voor advies. Jij hebt het lef om de knoppen door te hakken, jij toont daadkracht. Samen wil jij voor het beste resultaat gaan. Door je snelle schakelen, je gedrevenheid en goede communicatieve vaardigheden weet jij de juiste toon aan te slaan en zorg jij voor de beweging die dit project zo nodig heeft.

Als interim projectleider RO krijg jij energie van nieuwe contacten, verbinding maken met anderen, jezelf uitdagen, persoonlijke ontwikkeling en geloof je erin elke dag een beetje beter te worden. 

Functie-eisen

 • Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau in de richting van sociale geografie en Planologie of vergelijkbaar
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Projectleider op het gebied van ruimtelijke ordening bij een gemeente.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als projectleider op het gebied van ruimtelijke ordening
 • Aantoonbare werkervaring met burgerparticipatie binnen ruimtelijke projecten

Arbeidsvoorwaarden

Wat krijg je bij een dienstverband bij Yacht?

 • Een bruto maandsalaris marktconform CAR-UWO (schaal 11 - schaal 12 afhankelijk van je kennis en ervaring) (Max. € 6103,-) 
 • Natuurlijk, mag je op vakantie, je krijgt 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. De enige voorwaarde is dat je na je vakantie weer uitgerust en fris bij ons aan de slag gaat. 
 • Per kwartaal een bonus die kan oplopen tot 8%. 
 • Eindejaarsuitkering
 • Opleidingsmogelijkheden en 1 op 1 coaching; (3500 euro studiekostenregeling per jaar)
 • Afkoopregeling voor je studiekosten;
 • Ouderschapsverlof, kort- en langdurend zorgverlof, health check en pensioenvoorziening;
 • Leaseauto of andere mobiliteitsregeling;
 • Gezellig team met vele kundige collega’s; 

Bedrijfsinformatie

Bij Yacht kun je alle kanten op:

Kom je in dienst bij Yacht, en voer je diverse projecten uit bij onze opdrachtgevers? Daarvoor kennen we een prima CAO met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Een lease-auto behoort bij sommige functies tot de mogelijkheden. Minstens even interessant zijn je ontwikkelmogelijkheden; leerzame projecten, aangevuld met opleidingen en cursussen. Want jezelf blijven ontwikkelen vinden we bij Yacht erg belangrijk.

Geef je de voorkeur aan een dienstverband direct bij onze opdrachtgevers? Dat kan, want werving & selectie maakt een belangrijk deel uit van onze dienstverlening. Nieuwsgierig? Ik vertel je er graag méér over. 

Lees meer over werken bij Yacht Engineering https://www.yacht.nl/professionals/vakgebieden/engineering/construction-infrastructure

Waarom Yacht?

Uitdagende opdrachten bij toonaangevende organisaties, een groot netwerk en volop ontwikkelingsmogelijkheden: dat zijn de voordelen van werken bij Yacht. Bij ons krijg je alle ruimte om te groeien. We zoeken samen naar opdrachten die bij je passen en helpen je om je ambities waar te maken. Via opleidingen en coaching bijvoorbeeld, maar ook door je uit te nodigen voor interessante bijeenkomsten, kennissessies en inspirerende uitjes. Via ons heb je toegang tot een netwerk van duizenden professionals die hun kennis maar wat graag met jou delen.

Solliciteren? Dat kan eenvoudig via deze link: https://www.yacht.nl/vacatures/9129095