Project controller FSSC

 Je valt als projectcontroller hiërarchisch onder het Financial Shared Service Center (FSSC). Je werkt nauw samen met de andere projectcontrollers van het FSSC en met verschillende andere functionarissen daarbuiten, zoals controllers, projectleiders, medewerkers van HR (binnen de faculteit). Daarnaast werk je nauw samen met je collega projectcontrollers van de verschillende eenheden.

Wat ga je doen

Als projectcontroller FSSC houd jij je bezig met de administratieve en procesmatige kant van de onderzoeksprojecten. Samen met de (externe) projectcontroller, die bij de faculteit of dienst is aangesteld, ben je verantwoordelijk voor een tijdige, juiste en kwalitatieve verantwoording van het project binnen ons financiële systeem. Je beheert je eigen projectenportefeuille voor de verschillende projectcontrollers van de faculteiten en je ondersteunt en adviseert vanuit jouw professionaliteit, ervaring en gedreven persoonlijkheid de projectcontrollers. Je kunt vragen beantwoorden van de projectleiders en het management bij het financieel monitoren van de projecten. Je kunt goed werken in een team waarbij afstemming plaats vindt met de (externe) projectcontroller.

Functie eisen 

Als projectcontroller FSSC ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de contacten met betreffende projectcontrollers over benodigde werkzaamheden. Je verzamelt en controleert relevante documenten. Daarnaast adviseer je over de btw-regelgeving voor onderzoeksprojecten en ben je in staat berekeningen te maken voor btw en wisselkoersen. Je stelt op verzoek facturen op en stemt dit af met de betrokken partijen maar je bent ook in staat dit zelfstandig te doen.

Je pakt tevens de volgende weerkzaamheden op:

·       Je controleert op juistheid, volledigheid van de projectmutaties waaronder de aanstellingen, geschreven uren, declaraties.

·       Je bereidt (correctie) boekingen voor onder andere eigen bijdrage, resultaatboekingen, TWK-mutaties en overige kosten.

·       Je ondersteunt bij uitzoekklussen en problemen voor de onderbouwing van kosten.

·       Je voert controles uit voor de af te sluiten projecten op een aantal administratieve punten en neemt daarbij de behorende stappen.

·       Je voert de toegekende projecten op binnen het ERP-systeem.

·       Je controleert op verzoek kostenoverzichten en andere rapportages.

·       Je bereidt projectrapportages en de controle dossiers voor.

·       Je draagt zorg voor archivering op de juiste plek.

·       Je draait op eigen initiatief de projectwaardering sheets uit en doet voorstellen voor eventuele aanpassingen en stemt dit af met de verantwoordelijke projectcontroller.

·       Je voert werkzaamheden uit ten aanzien van de jaarafsluiting.

Je ondersteunt bij het opstellen van de meerjarenbegroting.

Ben jij financieel goed onderlegd, nauwkeurig en kun je cijfers goed analyseren? Ben je daarnaast klantgericht, pro-actief en kritisch? Vind je het prettig om dienstverlenend bezig te zijn, te werken in een team en vertaal je graag data naar (financiële) informatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! 


Competenties 

Van nature ben je gedreven, professioneel en analytisch sterk. Je beschikt over een goed conceptueel vermogen, verbindend leiderschap en overtuigingskracht is. Tevens ben je sterk in plannen en organiseren. 

Arbeidsvoorwaarden 

  • Contract voor 32 tot 40 uur in de week;
  • Goed salaris (bespreekbaar);
  • Vaste aanstelling bij de Rijksuniversiteit Groningen;
  • Startdatum in overleg. 

Bedrijfsinformatie 

Je werkt nauw samen met de andere projectcontrollers FSSC en de projectcontrollers die onder de eenheden vallen. Je houdt je voornamelijk bezig met de administratieve en procesmatige kant. Daarnaast werk je met verschillende andere functionarissen daarbuiten, zoals controllers, projectleiders, funding officer, medewerkers van HR (binnen de faculteit).