Jurist overheid bij Yacht

Yacht Legal biedt je de mogelijkheden om als jurist in regio Noord Nederland te ontwikkelen binnen het lokale overheidsnetwerk. Hierbij kun je denken aan: gemeenten, omgevingsdiensten, provincies en gemeentelijke samenwerkingsverbanden. 

We hebben een mooi netwerk opgebouwd aan relaties waaronder: de gemeente Groningen, Gemeente Midden-Groningen, Gemeente Assen, Provincie Overijssel, Provincie Fryslan, Gemeente Midden Drenthe en Gemeente Deventer. Naast deze regionale partijen zijn we landelijk betrokken bij de bemiddeling van juridische functies voor de Rijksoverheid.  

De specifieke inhoud van de functie is afhankelijk van de opgaven die bij de overheidsinstantie aan de orde zijn. Richtingen waarin jij je verder kunt ontwikkelen:

 • Vergunningen, Toezicht en Handhaving: hoe treedt je als gemeente op bij een illegaal feest, wat doe je wanneer mensen illegaal een woning betrekken? Of als er wordt gebouwd, waarbij er niet aan bouweisen wordt voldaan? Uiteenlopende vraagstukken kunnen er terecht komen bij een handhavingsjurist. Als er een evenement georganiseerd wordt binnen de gemeente zijn er diverse vergunningen nodig. Bij een aanvraag die wordt ingediend ga je als jurist beoordelen of deze voldoet aan alle (veiligheids)normen die voor het evenement vereist zijn.  
 • Omgevingsrecht: interesseert jij je in je omgeving en vraag jij je wel eens af waarom dit zo is ingericht? Ten behoeve van die inrichting kan je bijdrage leveren binnen de lokale overheid. Ook kan het gaan over de implementatie van de omgevingswet, maar ook over bouw en vergunningverlening. Wat is daarin wel en niet mogelijk voor de burger vanuit de overheid? Wordt er rekening gehouden met de milieu eisen die daarin worden gesteld?
 • Privaatrecht: Welke (verzekerings)contracten sluit de overheid af? Wat is de rol van de overheid bij schade door aardbevingen? Wie is waarvoor aansprakelijk? En hoe kom je tot een reële schadevergoeding?
 • Bezwaar & beroep: Burgers gaan in bezwaar tegen een besluit van de overheid. Hoe beoordeel jij als jurist deze situatie en zorg je ervoor dat het bezwaar klantgericht wordt afgewikkeld? 

Bij aanvang van je dienstverband staan consultants zoals Sietske, Rianne en Coen iedere dag voor je klaar voor raad en daad en gaan met jou samen aan de slag voor het vinden van de passende interim opdracht. Je gaat met je consultant in gesprek aan de hand van de juridische richting waar jij je op wilt focussen. Dit helpt met het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dit plan ziet toe op de ontwikkeling van je hard en soft skills waarmee je in de praktijk aan de slag gaat en door opleidingen met theorie in wordt ondersteund.

Naast het (hybride) werken bij de opdrachtgevers heb je regelmatig contact met je collega’s bij Yacht. Ieder kwartaal kan je rekenen op een fysieke bijeenkomst met Yacht interim collega’s. Tussendoor spar je regelmatig op kantoor van Yacht Groningen, Yacht Zwolle of bij  je opdrachtgever met je consultant. Zo blijven we goed bij elkaar aangesloten en kunnen we je ontwikkelplan bijstellen. 

Wij vragen:

 • Een afgeronde juridische opleiding op HBO of WO niveau
 • Affiniteit met overheid en bestuur
 • Ervaring binnen de overheid mag, maar is geen vereiste. We zijn op zoek naar ervaren collega’s, net afgestudeerden en zij-instromers die over relevante competenties beschikken.

Competenties:

 • Je houdt van afwisseling en/of projectmatig werken. Je kunt dus snel schakelen tussen verschillende opdrachten/projecten en omgevingen. 
 • Je bent een nieuwsgierig en neemt initiatief om jezelf uit te dagen als professional.
 • Je weet je kennis van het recht te vertalen voor de toehoorder en hebt daarin een klantgerichte houding.

Yacht biedt een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aan:

Je ontvangt een jaarcontract met de intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd. Jouw salaris is gebaseerd op de CAO rijksoverheid of gemeente en afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit salaris ligt tussen de 2865,- t/m 5500,- obv 36 uur. Verder kennen we een leaseauto of reiskostenvergoeding, 25 verlofdagen, pensioenopbouw vanaf dag één en een bonusregeling. Je hebt de mogelijkheid om een sabbatical op te nemen en ontvangt een referral bonus bij het aanbrengen van nieuwe professionals of nieuwe projecten. van max € 1.500 per jaar.

 • Daarnaast zijn er ruime opleidingsmogelijkheden voor jouw professionele groei;
 • Bij aanvang van je dienstverband start je in een onboarding programma, wat je helpt om je wegwijs te maken als interim professional.
 • Vervolgens kan je via de Yacht Academy vak gerelateerde opleidingen en cursussen volgen waarin je jouw loopbaan vervolg kunt geven gericht op hard skills en soft skills ontwikkeling. Zo kan jij je als jurist specialiseren maar ook verbreden. Handige cursussen zijn er tevens via het learning platform Good Habitz te vinden waarvoor je een eigen account krijgt. Hierop zijn opleidingen en cursussen te vinden die voor iedere interim professional relevant zijn. Jaarlijks organiseren we verschillende juridische bijeenkomsten; gericht op een specifiek thema bijvoorbeeld over actualiteiten in bestuursrecht of een workshop over de toekomst van het juridische werkveld of workshops met focus op het ontwikkelen van je soft skills. Ook is het mogelijk om te sparren met juristen binnen ons netwerk.