Interim Finance Professional Noord-Nederland – in dienst bij Yacht

Functieomschrijving

Als Interim Professional ben je in dienst bij Yacht en werk je op diverse Finance opdrachten, bij verschillende organisaties. Wij hebben uiteenlopende opdrachtgevers in ons netwerk, zowel profit organisaties (bijv. Friesland Campina, vele MBK-bedrijven), als ook non profit (zoals gemeentes en woningcorporaties). Jij maakt, elke opdracht weer, het verschil in het bedrijf door jouw soft skills en Finance expertise! 

Samen met jou geven wij je professionele loopbaan vorm. Ben je nu Assistent Controller en wil je (in versneld tempo) richting advies/Business Control? Of ben je meer geïnteresseerd in een carrière als Projectcontroller, Financial Controller of Plant controller? Wij bieden jou de opleidingsmogelijkheden en begeleiding om jouw stip aan de horizon te bereiken. 

Een voorbeeld hoe jouw jaar eruit kan zien:
Je start in april bij een groot productiebedrijf. Je bent hier verantwoordelijk voor het opstellen van diverse financiële rapportages (zoals maand- en kwartaalafsluitingen). Op basis van deze cijfers kun je de vertaalslag maken naar managementinformatie. Je bereidt analyses voor het management en overige stakeholders voor, bewaakt de administratieve organisatie en de kwaliteit van het financieel-economische proces. Jij zorgt voor het verhaal achter de cijfers! 

Na deze opdracht (waar je iemand hebt vervangen die met zwangerschapsverlof was), ga je een volgende klus doen bij een scholengemeenschap met 300 medewerkers. Hier is een efficiëntieslag gemaakt, waardoor alle financiële processen nu op één locatie zitten (wat voorheen niet zo was). Jij bent actief betrokken bij de implementatie en zorgt ook hier voor het verhaal achter de grafieken en tabellen. 

Na de zomerperiode is de klus afgerond en ben je beschikbaar voor een nieuwe opdracht. De consultants doen hun uiterste best om snel weer een volgende opdracht voor jou te regelen, die past bij jouw loopbaanpad. In de tussentijd organiseer jij vanuit kantoor Groningen een kennissessie voor jouw collega Interim Professionals met het thema: “wat heeft de financial van de toekomst voor soft skills nodig”?

Jouw collega consultant heeft een nieuwe vacature binnengekregen. Een waterbedrijf zoekt tijdelijke versterking op de Finance afdeling. Jij gaat samen bij de klant op gesprek en ze zijn zo enthousiast dat je de dag erna direct mag starten. Je sluit het jaar af met een positieve beoordeling en concrete loopbaanplannen voor komend jaar.

Functie-eisen

Je bent toe aan een tweede of derde stap in jouw carrière en jij:

 • Hebt een afgeronde financiële HBO- of WO opleiding (een afgerond diploma is een harde eis);
 • Hebt 2-5 jaar werkervaring binnen het financiële vakgebied in de Accountancy/Audit of enige jaren als Assistent Controller;
 • Bent woonachtig in het noorden van Nederland (Groningen, Friesland of Drenthe), hebt een rijbewijs en bent bereid om te reizen (max. 1,5 uur enkele reis);
 • Past je makkelijk aan in een nieuwe omgeving en krijgt er energie van om projectmatig te werken;
 • Ben probleemoplossend vermogen, initiatiefrijk, nieuwsgierig en gedreven.

Arbeidsvoorwaarden

Yacht biedt jou een carrièreversneller. Daarnaast kun je uiteraard rekenen op goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden, o.a.:

 • Een contract bij Yacht;
 • Een leaseauto; 
 • Aantrekkelijke bonusregeling;
 • Pensioenopbouw;
 • Een groot netwerk binnen de financiële wereld;
 • Mogelijkheid om vakgerelateerde opleidingen en cursussen te volgen om jouw ontwikkeling te optimaliseren. 

Bedrijfsinformatie

Yacht is dé organisatie van en voor professionals. Wij verbinden professionals en organisaties die het verschil willen maken. Ons doel is optimaal resultaat: jou als professional uitdagend werk bieden waarmee jij de organisaties van onze opdrachtgevers blijvend verbetert. Behoor jij tot de beste professionals in jouw vak? Wil je samen met vakgenoten het verschil maken bij toonaangevende organisaties? Dan willen we jou graag leren kennen. 

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Eunice Soekhoe of Marieke Beekman. Wij zijn te bereiken per mail Eunice.soekhoe@yacht.nl en Marieke.beekman@yacht.nl of per telefoon op 050-5205410.