Veldanalist

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de twee drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe en hun industriewater dochters, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waarvoor WLN een grote verscheidenheid aan analyses uitvoert.

Je bent bekend met chemie en/of biologie en je hebt affiniteit met water vanuit de maatschappelijke waarde. Misschien is een baan als veldanalist dan iets voor jou………

Voor de afdeling monsterneming/planning is WLN op zoek naar een

Veldanalist m/v
40 uur per week


In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Het team monsterneming/planning bestaat uit een teamleider, twee planners en acht veldanalisten. De medewerkers van het team dragen zorg voor de planning en bemonstering van nagenoeg alle vormen van monsterneming van water. Het team bewaakt de waterkwaliteit van de twee drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe en hun industriewater dochters.

Behalve voor de twee drinkwaterbedrijven voert WLN ook bemonsteringen uit voor onderzoek van onder andere drinkwater, grondwater, oppervlaktewater, industrie- of proceswater en zwembadwater voor diverse andere opdrachtgevers.

Het team monsterneming/planning is onderdeel van het laboratorium van WLN.

Jouw hoofdtaak als veldanalist is het volgens voorschriften en richtlijnen nemen van watermonsters, bestemd voor chemisch en bacteriologisch onderzoek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het verrichten van veldanalyses op de bemonsteringslocaties en de rapportage daarvan. Maar ook het beheer en het onderhoud van jouw dienstauto en de benodigde apparatuur, die je door WLN ter beschikking wordt gesteld, is jouw verantwoordelijkheid.
Jij staat als vertegenwoordiger van WLN de klant op een professionele wijze te woord.

Het werkgebied is met name de gehele provincie Groningen en Drenthe.

Wat breng je mee?

Voor de functie van veldanalist zoekt WLN een enthousiaste kandidaat met kennis van chemie en/of biologie op MLO-niveau 4 en bij voorkeur met enige ervaring op het gebied van monsterneming en onderzoek van water.
Tevens dien je te beschikken over een klantgerichte en resultaatgerichte instelling en een goed analytisch vermogen. Het in bezit zijn van rijbewijs B is noodzakelijk voor deze functie.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal F van de WWb-loonlijn. Dit betekent een maximumsalaris van € 3.121,00 bruto per maand.
Behalve je salaris en vakantiegeld, ontvang je nog een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

WLN beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder extra verlof voor een goede balans werk en privé en een eigen Employability budget), de locatie is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

In het bezit zijn van een Verklaring omtrent Gedrag (wordt aangevraagd bij benoeming) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Interesse?

Ben jij degene waar WLN naar op zoek is? Stuur dan uiterlijk 16 december 2021 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 08-2021.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Albert Suurd, teamleider monsterneming/planning via (050) 402 21 31 of (06) 21 53 04 70.

Heb je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via (06) 25 20 74 33.


Deze vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig vacant gesteld.