(Toekomstig) Specialist Chemie

WLN is water in de breedste zin van het woord. Begonnen als drinkwaterlaboratorium, heeft WLN zich afgelopen decennia ontwikkeld tot een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een unieke combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling.

Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in

Noord-Nederland, waar WLN een grote verscheidenheid aan waterkwaliteitsanalyses en water technologisch advies voor uitvoert.

Voor de uitvoering van de waterkwaliteitsanalyses is het team chemie van WLN op zoek naar versterking. Ben jij al enige jaren werkzaam als anorganisch chemisch analist en heb je de ambitie om door te groeien naar specialist chemie? Dan heeft WLN voor jou een interessante functie vacant als: 

(Toekomstig) Specialist CHEMIE
(32 – 40 uur)

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Op het laboratorium werken circa 30 analisten verdeeld over de teams Chemie en Microbiologie. Je komt te werken in het team Anorganische Chemie. 
Je voert analyses uit met verschillende technieken zoals als ICP-MS, ionchromatografie, discreet analyser en klassieke chemische analyses. Je start in deze functie als analist met het uitvoeren van routine analyses, het beheer en onderhoud van de apparatuur en groeit uiteindelijk door tot specialist middels “learning on the job” en het volgen van diverse relevante trainingen.

Als specialist ben je het aanspreekpunt voor het anorganische laboratorium. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse verdeling van het werkaanbod en de kwaliteit van de analyses. Daarnaast signaleer je ontwikkelingen en optimalisaties van analysemethoden binnen het eigen werkveld.


Wat breng je mee?

  • Je beschikt over een afgeronde chemie opleiding (mbo-niveau 4) met minimaal 6 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt affiniteit met kwaliteit en het kwaliteitssysteem ISO 17025.
  • Je denkt mee in het verbeteren en optimaliseren van de bestaande analysemethoden.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling.
  • Je hebt een goed analytisch vermogen en je kunt pragmatisch denken.
  • Je hebt een proactieve houding.
  • Je kunt oplossingsgericht denken.
  • Je bent in staat om verantwoordelijkheid te nemen.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract van een jaar met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie als analist is ingedeeld in salarisschaal H van de WWb-loonlijn. Dit betekent een minimumsalaris van 
€ 2.752,00 en een maximumsalaris van € 3.645,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Uiteindelijk word je als specialist ingedeeld in salarisschaal J van de WWb-loonlijn. Dit betekent een minimumsalaris van € 3.208,00 en een maximumsalaris van € 4.551,00 bij een fulltime dienstverband. 
Naast je salaris en vakantiegeld ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

WLN beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder extra verlof voor een goede balans werk en privé en een eigen Employability budget), de locatie is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. 
In het bezit zijn van een Verklaring omtrent Gedrag (wordt aangevraagd bij benoeming) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Interesse?


Stuur vóór 14 augustus 2021 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 04 2021.

Indien je inhoudelijke vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Sabine Doddema, teamleider Chemie via 06 27017040.


Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 2520 7433 (bereikbaar tot 23 juli).