Teamleider chemie

WLN is water in de breedste zin van het woord. Begonnen als drinkwaterlaboratorium, heeft WLN zich afgelopen decennia ontwikkeld tot een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een unieke combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland. De belangrijkste klanten van WLN zijn de drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waar WLN een grote verscheidenheid aan analyses voor uitvoert. WLN, gevestigd in Glimmen is per 1 maart 2021 op zoek naar een:

Teamleider chemie 40 uur per week

Als teamleider Chemie adviseer je proactief de manager Laboratorium over de tactische en operationele bedrijfsvoering. Je geeft coachend leiding aan het team van medewerkers en je bewaakt de dagelijkse voortgang van het team Chemie. Het team Chemie bestaat uit 14 medewerkers en valt samen met de teams Biologie, Veldanalisten en Planners onder de manager Laboratorium. Het team Chemie bestaat uit organisch, anorganisch en metalen.

Als teamleider Chemie ben je verantwoordelijk voor:

 • Het optimaal functioneren van het chemisch laboratorium en het realiseren van de doelstellingen, gericht op een optimale dienstverlening en een maximaal rendement.
 • Het opstellen en bewaken van het jaarplan van de organisatie eenheid.
 • Het verstrekken van (on)gevraagde informatie, toelichtingen, adviezen, prognoses en rapportages op basis van chemische en fysische analyses.
 • Het leveren van inhoudelijke bijdragen in projecten binnen en buiten de organisatie.
 • Het onderhouden van externe contacten en het volgen van ontwikkelingen op het vakgebied.

Wat breng je mee?

 • Een relevante HBO of HLO opleiding.
 • Indien je (ook) de hogere opleiding drinkwater (HOD) hebt gevolgd en/of ervaring hebt opgedaan in de watersector is dat een pré.
 • Je beschikt over relevante generieke chemische kennis.
 • Je beschikt over minimaal 4 jaar ervaring als leidinggevende.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn goed, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Je beschikt over een analytisch vermogen.
 • Je bent stressbestendig.
 • Je bezit coachende eigenschappen.
 • Indien je kennis en/of ervaring hebt met LEAN processen is dat een pré.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract voor de duur van een jaar met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. Als teamleider Chemie word je opgenomen in het rooster van de centrale consignatiediensten. Een assessment en een Verklaring omtrent Gedrag (wordt aangevraagd bij benoeming) is onderdeel van de sollicitatieprocedure. 

De functie teamleider Chemie is ingedeeld in Hay K van de WWb-loonlijn. Dit betekent een maximumsalaris van € 5.069,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Naast je salaris en vakantiegeld ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag ingeruild worden voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP. WLN beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden, is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Interesse?

Stuur vóór woensdag 6 januari 2021 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar  onder vermelding van vacaturenummer 06 2020. Indien je inhoudelijke vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Jan van de Kooi, manager Laboratorium via 06 2041 2200. Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 2520 7433.