Specialist biologie

Heb jij affiniteit met water, zit het bacteriologisch vakgebied je in het bloed en houd je van een dynamische werkomgeving? kom dan het team Biologie van WLN versterken in de functie van:

SPECIALIST BIOLOGIE m/v
(32 – 40 uur per week)

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Je werkt op de afdeling biologie, een dynamische omgeving met circa 12 medewerkers. 
De medewerkers van de afdeling dragen zorg voor de verwerking van de biologische analyses. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kweek analyses maar ook van RT-PCR en Q-PCR analyses. 
Dit alles met het doel de waterkwaliteit te bewaken van de twee drinkwaterbedrijven, drinkwaterbedrijf WMD en Waterbedrijf Groningen, hun industriewater dochters en andere opdrachtgevers. 
De afdeling biologie is onderdeel van het laboratorium van WLN.

De specialist biologie bewaakt de kwaliteit van de operationele analyse methoden en speelt een belangrijke rol in validatie en her-validatie van de in gebruik zijnde of in gebruik te nemen methoden. Daarnaast zijn er nauwe contacten met de innovatie analist maar ben je ook inzetbaar in de routine. Je neemt deel aan de wacht- en weekenddiensten.

De vacature richt zich met name op het gebied van de PCR technieken.

Wat breng je mee

  • een afgeronde HBO opleiding op het gebied van moleculaire biologie met ten minste drie jaar ervaring;
  • je hebt interesse in het drinkwater vak, vanuit de maatschappelijke waarde en je streeft naar duurzame oplossingen;
  • je bent wel van “de aanpak-mentaliteit” maar niet van de “9 tot 5 mentaliteit”;
  • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  • je beschikt over een goed analytisch vermogen;
  • je bent nieuwsgierig, pro-actief en durft lef te tonen;
  • ervaring met projectmatig werken is een pré. 

Wat heeft WLN jou te bieden

Een contract van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal J van de WWB-loonlijn. Dit betekent dat het maximumsalaris € 4367,00 bruto per maand is bij een fulltime dienstverband, aangevuld met een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget van ruim 20% van je bruto maandsalaris, waar je zelf invulling aan kunt geven. Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

Interesse?

Ben jij degene waar WLN naar op zoek is? Stuur dan vóór 9 september 2019 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 09-2019. Mocht je vragen hebben over de vacature dan kun je contact opnemen met Mohamed Ibrahim, Teamleider van de afdeling biologie, via 0627008292.


Deze vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig vacant gesteld.