Medewerker klantenservice

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling.
Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in
Noord-Nederland, waar WLN een grote verscheidenheid aan waterkwaliteitsanalyses en water technologisch advies voor uitvoert.
WLN is op zoek naar een

medewerker KLANTENSERVICE
voor 32 uur per week in Glimmen

Ben je bekend met “de wereld van de analist”, weet je de klant centraal te stellen en ben je daarin de verbindende factor…… dan is WLN op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Je komt te werken bij Klantenservice. Klantenservice is onderdeel van het team Klant. Team Klant is de verbindende factor tussen het Laboratorium en de klanten van WLN. Team Klant bestaat uit 16 medewerkers waaronder ook de planners en de veldanalisten. Team Klant heeft contact met de klant over uit te voeren diensten en biedt hierin ondersteuning in het traject van offerte tot en met de factuur.

Als medewerker bij team Klant heb je de volgende taken:

 • Je bent samen met je collega’s, zowel intern als extern het aanspreekpunt.
 • Je stelt rapportages op aan de hand van uitgevoerd onderzoek.
 • Je stelt offertes op, verwerkt opdrachten, bewaakt de voortgang en handelt facturatie af.
 • Je ontvangt binnengekomen monsters, controleert deze en verwerk ze in LIMS.
 • Op verzoek van de klant stel je jaarevaluaties op en voer je overige opdrachten van de klant uit.
 • Je beheert de gegevens van de klanten, monsterpunten en methodes en verzorgt de correspondentie van de klant.
 • Voor onderzoek dat wordt uitbesteed maak je prijsafspraken, controleer je de facturen, verzorg je de logistieke afhandeling, boek je de resultaten in en de analyseresultaten geef je door aan de klant.
 • Je verzorgt de logistiek rondom het koerierswerk.
 • Je neemt deel aan projecten indien daartoe aangewezen.

Wat breng je mee?

Behalve dat je in het bezit bent van een relevante MBO-niveau 4 opleiding en je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan bij een laboratorium of in de watersector,

 • Heb je klantvriendelijk en klantgericht werken hoog in het vaandel staan.
 • Ben je oplossingsgericht en ondernemend ingesteld.
 • Heb je een proactieve houding, ben je zelfredzaam en besluitvaardig.
 • Ben je vaardig in het opstellen van adviezen en rapportages.
 • Ben je bekend met Office 365.
 • Bekendheid met LIMS (laboratorium informatie management systeem) is een pré.
 • Ben je flexibel en kun je snel schakelen.
 • Heb je, bij voorkeur, kennis van relevante wetgeving op het gebied van drinkwater en zwembaden.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract voor de duur van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal G van de WWb-loonlijn. Dit betekent maximaal € 3.742,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week). Naast je salaris en vakantiegeld ontvang je een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Gedeeltelijk vanuit huis werken is mogelijk.

WLN vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en bij blijven in hun vakgebied. WLN biedt om deze redenen medewerkers voldoende mogelijkheden tot het volgen van een opleiding of cursus. Tevens beschikt elke medewerker over een eigen Employability Budget voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.
Naast het reguliere verlof, heeft elke medewerker de beschikking over 52 extra verlofuren (bij fulltime) op jaarbasis om werk en privébalans in evenwicht te houden, deze verlofuren kennen geen vervaldatum. WLN is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

WLN is partner van VEI (Vitens Evides International). VEI heeft als doel overal ter wereld mensen te voorzien van goede drinkwatervoorzieningen. Je kunt je opgeven voor een VEI missie indien jouw kennis en ervaring is gewenst voor een project in het buitenland ter ondersteuning van een lokaal waterbedrijf. 

Het kunnen overleggen van een Verklaring omtrent gedrag is onderdeel van de sollicitatieprocedure, deze wordt aangevraagd bij je benoeming. Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

Interesse?

Stuur vóór 16 februari 2024 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 01-2024. De sollicitatiegesprekken vinden op plaats op dinsdagmiddag 20 februari. Niet aanwezig in de voorjaarsvakantie (19 tot en met 23 februari)? Laat het even weten dan wordt je op een later moment uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.
Indien je inhoudelijke vragen hebt over de functie kun je contact opnemen met Joke Oosterhof, teamleider Klant via 06 1076 2210.

Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure kun je vanaf 1 februari contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 2520 7433.


Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld.