HBO Analist Chemie

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de twee drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe en hun industriewater dochters, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waarvoor WLN een grote verscheidenheid aan analyses uitvoert.

Je hart ligt bij chemie en je hebt affiniteit met complexe dataverwerking. De watersector spreekt jou aan vanuit de maatschappelijke waarde. Misschien is een baan als hbo-analist chemie in de watersector dan iets voor jou!

Wegens pensionering (maart 2024) is het team Chemie op zoek naar een nieuwe:

HBO ANALIST CHEMIE

36 tot 40 uur per week

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Op het laboratorium van WLN werken circa 30 analisten verdeeld over de teams Chemie en Biologie. Je komt te werken in het team Chemie bij Organisch. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van LC-MS analyses met state-of-the-art apparatuur waarmee watermonsters worden gescreend op nog onbekende stoffen. Hiervoor analyseer je watermonsters op LC-MS apparatuur en verwerk je de verkregen complexe data naar begrijpelijke resultaten voor onze technologen. Je ondersteunt daarnaast ook bij de overige LC-analyses.
Je onderhoudt nauwe contacten met de analisten, technologen en data scientists met betrekking tot de verkregen resultaten. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de LC-MS apparatuur.

Wat breng je mee?

Voor deze functie zoekt WLN een enthousiaste kandidaat op hbo-niveau met minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van LC-MS analyses. Verder wordt van je verwacht dat je:

  • Beschikt over een afgeronde hbo-opleiding chemie en relevante werkervaring hebt met Data Science.
  • Oog hebt voor kwaliteit, bij voorkeur ervaring met ISO 17025.
  • Goed past in een dynamische werkomgeving waarin je makkelijk wisselt tussen praktische en analytische vaardigheden.
  • Proactief en kritisch meedenkt in het optimaliseren van de bestaande analyses.
  • Pragmatisch en oplossingsgericht bent ingesteld.
  • Een klant- en resultaatgerichte instelling hebt.
  • Beschikt over de competenties: assertief, detailgericht, communiceren en samenwerken.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar en bij een wederzijdse klik na een jaar, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal I van de WWb-loonlijn. Dit betekent minimaal € 3.088,00 en maximaal € 4.298,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week). Gedeeltelijk vanuit huis werken behoort tot de mogelijkheden.
Behalve je salaris en vakantiegeld, ontvang je nog een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.

WLN vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en bij blijven in hun vakgebied. WLN biedt om deze redenen medewerkers voldoende mogelijkheden tot het volgen van een opleiding of cursus. Tevens beschikt elke medewerker over een eigen Employability Budget voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Naast het reguliere verlof, ontvangt elke medewerker jaarlijks extra verlofuren om de werk- en privébalans in evenwicht te houden, deze verlofuren kennen geen vervaldatum.
De locatie van WLN is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

WLN is partner van VEI (Vitens Evides International). VEI heeft als doel overal ter wereld mensen te voorzien van goede drinkwatervoorzieningen. Je kunt je opgeven voor een VEI missie indien jouw kennis en ervaring is gewenst voor een project in het buitenland ter ondersteuning van een lokaal waterbedrijf.

Interesse?

Ben jij de chemisch analist waar WLN naar op zoek is? Stuur dan vóór 2 oktober 2023 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 12 2023.
Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Sabine Doddema, teamleider Chemie via 06 27 01 70 40.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ingrid Oppers,
HR-adviseur via 06 25 20 74 33.

Deze vacature wordt zowel intern als extern gelijktijdig vacant gesteld.