Chemisch Analist

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie met als resultaat een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling. Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om je collega’s goed te leren kennen en groot genoeg om een
bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de twee drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe en hun industriewater dochters, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in Noord-Nederland, waarvoor WLN een grote verscheidenheid aan analyses uitvoert.

Voor de uitvoering van de waterkwaliteitsanalyses is het team Chemie op zoek naar versterking.
Ben jij op zoek naar een baan als chemisch analist in de watersector dan is dit iets voor jou!

Het team Chemie is op zoek naar een:

CHEMISCH ANALIST (MBO)

32 – 36 uur per week

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Op het laboratorium van WLN werken circa 30 analisten verdeeld over de teams Chemie en Biologie. Je komt te werken in de groep “Anorganisch” van het team Chemie. Als chemisch analist voer je routinematig klassieke fysisch-chemische analyses uit. Tevens werk je dagelijks met verschillende technieken zoals ionchromatografie, auto-analyzer, discreet-analyzer en ICP-MS. Naast het uitvoeren van analyses, draag je ook zorg voor kwaliteitscontroles en het beheer en onderhoud aan apparatuur.

Wat breng je mee?

Voor de functie chemisch analist zoekt WLN een enthousiaste kandidaat op MBO-niveau 4
richting chemie, bij voorkeur op het gebied van water. Verder wordt van je verwacht dat je:

  • beschikt over een afgeronde laboratorium opleiding (MBO) richting chemie;
  • oog hebt voor kwaliteit, ervaring met ISO 17025 is een pré;
  • een goed analytisch vermogen hebt;
  • aandacht hebt voor details;
  • pragmatisch en oplossingsgericht bent ingesteld;
  • een proactieve en resultaatgerichte houding hebt;
  • in staat bent zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
  • kritisch en objectief deelneemt aan het optimaliseren van de analysemethoden en laboratoriumprocessen.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract van een jaar, met kans op verlenging voor onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal H van de WWb-loonlijn. Dit betekent een maximumsalaris van € 3.700,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Behalve je salaris en vakantiegeld, ontvang je nog een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP. WLN vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en bij blijven in hun vakgebied. WLN biedt om deze redenen medewerkers voldoende mogelijkheden tot het volgen van een opleiding of cursus. Tevens beschikt elke medewerker over een eigen Employability Budget voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Naast het reguliere verlof, ontvangt elke medewerker jaarlijks extra verlofuren om de werk- en privébalans in evenwicht te houden, deze verlofuren kennen geen vervaldatum.

WLN beschikt over goede secundaire arbeidsvoorwaarden, de locatie is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. In het bezit zijn van een Verklaring omtrent Gedrag (wordt aangevraagd bij benoeming) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

WLN is partner van VEI. VEI heeft als doel overal ter wereld mensen te voorzien van goede drinkwatervoorzieningen. Je kunt je opgeven voor een VEI missie indien jouw kennis en ervaring is gewenst voor een project in het buitenland ter ondersteuning van een lokaal waterbedrijf.

Interesse?

Ben jij de chemisch analist waar WLN naar op zoek is? Stuur dan vóór 17 oktober 2022 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 17-2022.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie, dan kun je contact opnemen met Sabine Doddema, teamleider Chemie via 06 27 01 70 40.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Ingrid Oppers, HR-adviseur via 06 25 20 74 33.