Adviseur Drinkwater

WLN is water in de breedste zin van het woord. WLN is sinds decennia een hoogwaardig centrum voor waterkwaliteit en watertechnologie, waar onderzoek en praktijk samenkomen. WLN heeft biologische, chemische en technologische expertise in huis, een vruchtbare combinatie die resulteert in een breed dienstenpakket op het gebied van waterkwaliteitsmonitoring, waterkwaliteitsbeheer en waterbehandeling.
Hierbij is de maatschappelijke relevantie van water en het voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen WLN op het lijf geschreven. WLN is klein genoeg om elkaar goed te leren kennen en groot genoeg om een bepalende speler te zijn op haar vakgebied in de noordelijke helft van Nederland.

De belangrijkste klanten van WLN zijn de drinkwaterbedrijven van Groningen en Drenthe, voor wie WLN het waterkwaliteitsgeweten is. Daarnaast heeft WLN veel klanten binnen de overheid en de industrie in
Noord-Nederland, waar WLN een grote verscheidenheid aan waterkwaliteitsanalyses en water technologisch advies voor uitvoert.

Voel jij je als een vis in het water bij de watervraagstukken van drinkwaterbedrijven? Heb je een brede ervaring in en kennis van procestechnologie van drinkwaterzuiveringen en ken je de uitdagingen die de huidige tijd aan deze sector stelt, kom dan bij WLN het team van technologen en adviseurs versterken.

WLN, gevestigd te Glimmen is op zoek naar een

Adviseur Drinkwater (32 tot 40 uur per week)

In welk team kom je terecht en waar ga je aan werken?

Je werkt in het drinkwaterteam van de afdeling Technologie en Advies (T&A), een dynamische omgeving met 21 medewerkers. De medewerkers van de afdeling T&A dragen zorg voor de waterkwaliteitsbewaking, advisering en het uitvoeren van technologisch onderzoek. Dit doen ze voor de waterproductie van de twee moederbedrijven, WMD Drinkwater en Waterbedrijf Groningen; hun industriedochters en opdrachtgevers zoals industrie, gemeentes en waterschappen. De interactie met het laboratorium van WLN is intensief, waardoor analyses van waterkwaliteit snel kunnen worden geduid en tot een passend advies leiden. Er is veel aandacht voor vernieuwing, innovatie en technologische ontwikkeling in de waterzuivering in de breedste zin. Door de ruime kennis en ervaring die aanwezig is op de afdeling T&A en via de nauwe banden met hogescholen, universiteiten en kennisinstellingen, vinden we de beste oplossing voor een scala aan watervraagstukken.

De Adviseur Drinkwater kent de ontwikkelingen in de (drink)watersector en adviseert over optimalisatie van bestaande installaties en de systeemkeuze en ontwerpgrondslagen van toekomstige drinkwaterinstallaties. De basis van je werk is advisering van Waterbedrijf Groningen en WMD Drinkwater in een efficiënte, duurzame en betrouwbare bedrijfsvoering en optimalisatie van de bestaande drinkwaterzuiveringen. Je krijgt energie van de uitdagingen waar de drinkwaterbedrijven voor staan: de watertransitie waar een start mee is gemaakt, de mogelijk toekomstige watertekorten door een groei van de watervraag, afnemende beschikbaarheid van drinkwaterbronnen en achteruitgang van de waterkwaliteit van bestaande bronnen. Deze situatie vraagt om het herkennen van kansen waarbij je WLN in haar kracht weet te positioneren via analyses, monitoring, technologisch advies en innovaties. Je hebt daarbij oog voor logische samenwerkingsverbanden en de rol en verantwoordelijkheden van de partijen daarbinnen. Kortom een boeiende en veelzijdige functie.

Wat breng je mee?

HBO/WO werk- en denkniveau, opgeleid op het gebied van milieutechnologie, chemische technologie, watermanagement, gezondheidstechniek of een relevante water gerelateerde opleiding. Je hebt ten minste 5 jaar ervaring in een breed werkgebied van drinkwaterbehandeling.

  • Je hebt relevante werkervaring opgedaan en een bijbehorend netwerk in de waterbehandeling voor de productie van drinkwater.
  • Je bent bekend met landelijke netwerken en onderzoeksprogramma’s.
  • Je blik is naar voren gericht en je hebt “voelsprieten” voor nieuwe ontwikkelingen.
  • Je stelt je proactief op.
  • Je beheerst de Nederlandse taal goed, bent mondeling communicatief vaardig en kan dit ook omzetten op schrift.
  • Je bent in staat je rol te pakken als een spin in het web in het drinkwaterteam, fungeert als aanspreekpunt voor technologen binnen het team en verzorgt kwaliteitsborging van uitgaande advisering.
  • Je beschikt over een goed analytisch vermogen.
  • Je werkt projectmatig en weet complexe projecten in goede banen te leiden.
  • Je beschikt over een rijbewijs.

Wat heeft WLN jou te bieden?

Een contract voor de duur van een jaar en bij een wederzijdse klik na een jaar, een vast contract. De functie is ingedeeld in schaal K van de WWb-loonlijn. Dit betekent minimaal € 3.926,00 en maximaal € 5.469,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur per week). Gedeeltelijk vanuit huis werken behoort tot de mogelijkheden. Als Adviseur Drinkwater kun je gebruik maken van de bedrijfsregeling voor een leaseauto.
Behalve je salaris en vakantiegeld, ontvang je nog een flexibel arbeidsvoorwaardenbudget (het FAB), waarbij je ruim 14% extra ontvangt op je bruto maandsalaris (een gedeelte hiervan mag je inruilen voor verlof). Je neemt deel aan de collectieve pensioenregeling bij het ABP.
WLN vindt het erg belangrijk dat medewerkers zich blijven ontwikkelen en bij blijven in hun vakgebied. WLN biedt om deze redenen medewerkers voldoende mogelijkheden tot het volgen van een opleiding of cursus. Tevens beschikt elke medewerker over een eigen Employability Budget voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.
Naast het reguliere verlof, ontvangt elke medewerker jaarlijks extra verlofuren om de werk- en privébalans in evenwicht te houden, deze verlofuren kennen geen vervaldatum.
De locatie van WLN is goed bereikbaar en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

WLN is partner van VEI (Vitens Evides International). VEI heeft als doel overal ter wereld mensen te voorzien van goede drinkwatervoorzieningen. Je kunt je opgeven voor een VEI missie indien jouw kennis en ervaring is gewenst voor een project in het buitenland ter ondersteuning van een lokaal waterbedrijf.

Interesse?

Stuur vóór 16 oktober 2023 je schriftelijke motivatie en curriculum vitae naar onder vermelding van vacaturenummer 11-2023.
Indien je inhoudelijke vragen hebt over de functie, kun je contact opnemen met Norbert Veldkamp, Manager van de afdeling T&A (06 55766887).

Indien je vragen hebt over de sollicitatieprocedure, kun je contact opnemen met Ingrid Oppers,
HR-adviseur (06 2520 7433).

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 24 oktober 2023.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern vacant gesteld.