Zelfstandig werkend kok

Ben jij een ervaren kok en kun je zelfstandig werken? Lijkt het je leuk om een actieve bijdrage te leveren aan een nieuw voedingsconcept voor onze patiënten en ben je 32 uur per week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie
Wat ga je doen als kok? Allereerst natuurlijk koken! Samen met je collega’s kook je elke dag maaltijden met verse ingrediënten voor patiënten, medewerkers en cateringactiviteiten. Je kookt volgens een vast menu, die voor een bepaalde periode bepaald is. Er is voldoende mogelijkheid om je creativiteit kwijt te kunnen. Daarbij hanteer je uiteraard de hygiëneregels en zorg je ervoor dat de maaltijden kwalitatief goed op orde zijn.

Verder houd je je bezig met de volgende taken:

 • Je verzorgt de optimale hygiëne conform HACCP-richtlijnen;
 • Je plaatst bestellingen;
 • Je werk zelfstandig bij het bereiden van patiënten maaltijden;
 • Je verricht schoonmaakwerkzaamheden t.b.v. apparatuur, materiaal en werkruimten;
 • Je vindt het leuk om een actieve bijdrage te leveren bij het ontwikkelen van een nieuw voedingsconcept voor patiënten.

De werktijden variëren tussen 07:00 uur en 17:30 uur en één keer per maand werk je in het weekend.

De afdeling
Als kok ga je werken in de centrale keuken van het Wilhelmina Ziekenhuis. Samen met 3 andere koks worden hier de maaltijden voor de patiënten en medewerkers bereidt. We koken zelf onze maaltijden en maken gebruik van keuzemenu’s. En met ongeveer 100 patiënten maaltijden per dag en druk bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuw voedingsconcept, ligt er elke dag weer een mooie uitdaging.

Wij vragen
Wij zijn op zoek naar een zelfstandige kok, die snel inzetbaar is. Je hebt ervaring in horeca of instellingskeukens en je kunt vlot werken. Je komt te werken in een nieuwe keuken die beschikt over de nieuwste apparatuur

Daarnaast pas je in het volgende profiel:

 • Je hebt een horeca-gerelateerde opleiding gevolgd;
 • Je hebt kennis van de HACCP-richtlijnen;
 • Je bent beschikbaar van maandag tot en met zondag, waarbij je volgens een rooster wordt ingepland.

Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

 • Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 35 (minimaal €2.028,- en maximaal €2.972,- bij een fulltime werkweek);
 • Een jaarcontract voor 32 uur per week, waarbij het onze intentie is om je contract daarna om te zetten in een vast contract;
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding;
 • Je ontvangt een rooster voor de komende maanden, zodat je werk en privé goed op elkaar af kunt stemmen.

Jaarlijks ontvang je in mei 8,33% vakantietoeslag en in december een eindejaarstoeslag van 8,33%.
De pensioenopbouw vindt plaats bij het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Daarnaast kent het WZA een aantal interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals bijvoorbeeld gratis parkeren op loopafstand, premiekorting bij diverse verzekeraars en een actieve personeelsvereniging.

Solliciteren
Heb jij interesse en zin om ons team te komen versterken? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! Je kunt solliciteren via de sollicitatiebutton. Je sollicitatie dient uiterlijk 20 maart 2023 bij ons binnen te zijn. De gesprekken vinden plaats in week 12. Gezien de vlotte procedure willen we je vragen hier alvast rekening mee te houden in je agenda.

 De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid.

Informatie
Wil je meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Yark Huneman (teamleider). Hij is te bereiken via 0592-325384.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.