Traumachirurg 0,75 – 1 fte

De functie
In verband met het vertrek van één van onze collega's per 1 mei 2023 zoekt ChiCoN een ervaren traumachirurg!

De traumachirurgie wordt uitgevoerd door een team van 8 gecertificeerde traumachirurgen. Deze chirurgen participeren allen in de algemene diensten. Er is een nauwe samenwerking met de orthopeden en er is ondersteuning van verpleegkundig specialisten en physician assistants. Treant en WZA zijn level 3 traumacentra met daarbij behorend aanbod via de SEH in Emmen en Assen. Het is onze ambitie om in de nabije toekomst een level 2 traumacentrum voor de regio te realiseren.


Het team
Chirurgen Coöperatie Noord Nederland
Chirurgen Coöperatie Noord Nederland (ChiCoN) bestaat uit 23 chirurgen die werkzaam zijn in de drie ziekenhuizen van Treant (Scheper Ziekenhuis Emmen, Refaja Ziekenhuis Stadskanaal en Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen) en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Naast algemene chirurgie wordt ook zorg verleend in de deelspecialismen: gastro-enterologische chirurgie, longchirurgie, traumachirurgie, vaatchirurgie en oncologische chirurgie.

Samen verlenen wij zorg aan een adherentiegebied van ruim 550.000 inwoners, waardoor er ruim aanbod is aan chirurgische pathologie. De vakgroep heeft een volledige opleidingsbevoegdheid voor opleiding Heelkunde binnen Regio VI, met differentiaties in de vaatchirurgie en GE/oncologische chirurgie. De differentiatie voor de traumachirurgie is aangevraagd bij de NVvH.

De vakgroep is een dynamische groep die continu zoekt naar vernieuwing en verbetering in patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Chirurgen Coöperatie Noord Nederland zorgt voor de ontwikkeling en het behoud van kwalitatief hoogstaande heelkundige patiëntenzorg in de mooie regio Drenthe en Zuidoost Groningen. Wij staan voor verbetering van de gezondheid en het welzijn van onze patiënten, in samenspraak met hen en andere zorgverleners. De vakgroep is onderdeel van Medisch Specialisten Collectief Treant (MSCT) en Specialisten Coöperatie Assen (SCA).

Medisch Specialisten Collectief Treant
De medische staf van Treant is verenigd in de coöperatie Medisch Specialisten Collectief Treant (MSCT). Het is een bundeling van krachten van een voltallige ziekenhuisstaf (vrijgevestigden, dienstverbanders, apothekers, psychologen en klinisch chemici). Op die manier leveren we met slagkracht en gelijkgerichtheid een bijdrage aan goede, bereikbare en betaalbare zorg.

Specialisten Coöperatie Assen
De vrijgevestigd specialisten in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben zich georganiseerd in de SCA (Specialisten Coöperatie Assen). De SCA vertegenwoordigt de cardiologen, chirurgen, dermatologen, intensivisten, internisten, plastisch chirurgen, KNO-artsen, longartsen, oogartsen, urologen, orthopeden en de mondkaakchirurgen.

Jij bent de ideale kandidaat
Wij zoeken een BIG-geregistreerde chirurg met de NVT-certificatie traumachirurgie. Wij zijn op zoek naar een communicatief vaardige teamspeler met kennis en kunde op het gebied van alle facetten van de traumachirurgie. Expertise in een bepaald gebied van de traumachirurgie, strekt tot de aanbeveling. Een hoge mate van flexibiliteit is vereist; werken op meerdere locaties moet geen probleem zijn. Je zult in ieder geval structureel worden ingezet op 2 locaties. Je bent patiëntgericht en bereid actief te participeren in de opleiding van arts-assistenten en coassistenten. Naast de traumachirurgie vervul je algemene chirurgische taken, zowel overdag als in de diensten. De vakgroep wordt bestuurd door het dagelijks bestuur. Om een goede voortgang van de vakgroep te garanderen zijn wij bij voorkeur op zoek naar iemand die interesse heeft om bestuurlijke taken uit te oefenen.

Wat hebben wij te bieden?
Een aantrekkelijke leefomgeving met een goed aanbod van ruime woningen en scholen. Daarbij opgeteld diverse winkel- en uitgaanssteden, natuur en Waddeneilanden binnen handbereik met de Randstad op relatief korte reistafstand. Vanwege dit uitstekende leefklimaat hebben veel van onze artsen de stap van de Randstad naar Drenthe gemaakt. De proeftijd is 6 maanden en daarna is er bij wederzijds goedvinden de mogelijkheid tot toetreding tot de vakgroep. De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de AMS-richtlijnen. Nadien bij definitieve toetreding is de aanstelling in vrije vestiging met een inverdien procedure.


Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk 1 oktober via de button op onze website.  

Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd / wordt alleen intern gepubliceerd.

Informatie
Bij vragen kun je contact opnemen met de heer M. Dam (0881291304), voorzitter ChiCoN of dhr. T. Boelstra (0881291307), voorzitter trauma-raad.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.