Projectleider met ICT achtergrond

De functie

Voor diverse ICT projecten in het WZA zijn wij op zoek naar 2 projectleiders. Als projectleider ben je in staat om een project te leiden vanaf de initiatiefase. Je stelt een plan van aanpak op en maakt een planning. Je houdt rekening met de impact op de organisatie en hebt oog voor risico’s. Je weet je project zo te sturen dat je de doelen binnen de kaders haalt. Je bent het aanspreekpunt voor interne en externe partijen. En als het project ten einde is gelopen, zorg je voor een adequate overdracht naar de lijn. Naast projectleiding zal je soms ook participeren in een groter project, vooronderzoek uitvoeren of een stuk uitvoering voor je rekening nemen.
We hebben projecten van verschillende omvang en complexiteit. Daarom hebben we ruimte voor een ervaren kandidaat en een kandidaat met minder ervaring als projectleider en ambitie om zich in die richting verder te ontwikkelen.

Ambitie van het WZA

Om je een beeld te geven van de ontwikkelingen, vertellen we je graag over de ambitie van het WZA om een netwerkorganisatie te worden: wel zelfstandig, maar in nauwe samenwerking met de patiënt, eerste lijn en andere ziekenhuizen. Dat vraagt om andere werkwijzen en organisatie van de zorg, zoals inrichting van de samenwerkingsrelaties, fysieke verbouw en toepassing van nieuwe ICT mogelijkheden. De ideeën over de toekomst zijn flink in ontwikkeling. Veel hiervan gaan we in projectvorm realiseren. Daar waar ICT een grote rol speelt is een projectleider gewenst die hier goed mee uit de voeten kan. Bijvoorbeeld bij de keuze en implementatie van een uitwisselingsplatform, de uitwerking en realisatie van de ICT ondersteuning van een nieuw policoncept, de toepassing van big data en managementinformatie, de vervanging van een zorgapplicatie, de introductie van nieuwe techniek om veiliger met informatie te kunnen werken, et cetera. Als projectleider werk je op de afdeling Informatisering & Automatisering.

De afdeling

De afdeling Informatisering & Automatisering valt onder het cluster Bedrijfsvoering en houdt zich naast projecten op het gebied van informatievoorziening bezig met onder andere functioneel applicatie beheer en technisch beheer. De 25 collega’s van afdeling ondersteunen de gebruikers van alle ICT-toepassingen in het ziekenhuis. Ook is de afdeling verantwoordelijk voor het ontwikkelen van informatiebeleid en projectmatige uitvoering van grote veranderingen. De afdeling staat bekend als een sociale en enthousiaste club: iedereen kan zichzelf zijn bij ons, we werken goed samen en hebben “hart voor de zaak”.

Wij vragen

Om voor deze functie in aanmerking te kunnen komen, voldoe je aan het volgende profiel:

  • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau in ICT-richting; 
  • Je hebt kennis van projectmanagementmethodieken; 
  • Je hebt bij voorkeur ervaring in een ziekenhuis.

Je durft je mening te uiten en beschikt over goede communicatieve vaardigheden om medewerking en enthousiasme te verkrijgen. Je hebt inzicht in samenhang tussen de verschillende onderdelen van informatievoorziening en beschikt over een helicopterview. Je bent sterk in probleemanalyse en kunt goed plannen en organiseren.

Heb je kennis op het gebied van bijvoorbeeld procesanalyse, veranderkunde of big data? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

Wij bieden

We bieden jou een afwisselende functie in een professioneel team. De complexiteit van de ICT in ons ziekenhuis en de veranderingen in het vakgebied bieden extra uitdaging in deze functie. We hebben veel en diverse projecten en we zoeken altijd naar een goede match tussen werkaanbod en medewerker. Voor deze functie bieden we je het volgende:

  • Een jaarcontract voor 30-36 uur per week met de kans op een vast contract; 
  • Een marktconform salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Ziekenhuizen, afhankelijk van je ervaring; 
  • Een vakantietoeslag van 8,33%.

Interesse?

Dan ontvangen we graag uiterlijk 28 augustus je sollicitatie via de button bij deze vacature. Heb je nog vragen over deze vacature? Dan kun je vanaf 22 augustus contact opnemen met Wietske Wartena, hoofd I&A, bereikbaar op 0592-325420. De gesprekken staan gepland op 5 september.

Direct solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.