Opleidingsplek anesthesiemedewerker

Dit ga je doen 
Als anesthesiemedewerker ben je een onmisbare schakel in de operatiekamer. Samen met de anesthesioloog voer je de anesthesiologische zorg uit. Je houdt de vitale lichaamsfuncties van de patiënt in de gaten en daarom is het belangrijk dat je kennis hebt van fysiologie en anatomie. Je bent verantwoordelijk voor het bedienen van de beademingsmachine en diverse meet- en bewakingsapparatuur. Je werkt met verschillende soorten medicijnen en weet dus veel van farmacologie. Pijnbestrijding en reanimatie zijn ook onderdeel van je werk als anesthesiemedewerker.

Naast technische vaardigheden is het ook belangrijk dat je beschikt over goede sociale vaardigheden. Je begeleidt de patiënt, geeft uitleg en stelt hem/haar gerust. Door de ontwikkelingen op technologisch, medisch en zorginhoudelijk gebied is het werk van een anesthesiemedewerker complexer geworden met meer verantwoordelijkheden. Dat vraagt een leergierige houding om beroepsinhoudelijke kennis, vaardigheden en technisch inzicht te kunnen blijven ontwikkelen en toe te passen.

Leren en werken 
Anesthesiemedewerker is een vak dat je het beste leert door theorie en praktijk te koppelen. Daarom bieden de 9 samenwerkende ziekenhuizen van Zorg voor het Noorden een werk-leertraject. In de nieuwe beroepsroute wordt de tijdsduur losgelaten en ben jij klaar wanneer je alle verplichte onderdelen (de EPA’s oftewel entrustable professional activities) hebt behaald. Gemiddeld is dat 2,5 jaar. Heb je al een opleiding in de zorg behaald? Dan kan het zijn dat je de EPA's sneller behaald. Het theoretische deel volg je via het Wenckebach Instituut voor Onderwijs en Opleiden en de praktijk leer je in het ziekenhuis, waarbij je de theorie kan toepassen in de praktijk. Hoe de beroepsroute er precies uitziet kun je zien en lezen op www.zorgvoorhetnoorden.nl.

De opleiding 
Tijdens je opleiding tot anesthesiemedewerker staat zelfsturing centraal. Aan de hand van EPA’s komen alle verschillende beroepsactiviteiten van laag- tot hoogcomplex aan de orde en worden getoetst. Jij bent in de lead en verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van je persoonlijke leer- en ontwikkelroute. Vanzelfsprekend krijg je daarbij ondersteuning en begeleiding en word je optimaal gefaciliteerd om de opleiding succesvol te doorlopen.

Wie ben jij 
Om de opleiding te halen en zelfstandig aan de slag te gaan als anesthesiemedewerker is het van belang dat je zelfstandig, assertief en proactief bent. Je durft initiatief te nemen. Je weet je werk en studie te organiseren en durft te vragen, zodat jij de informatie en begeleiding krijgt die je nodig hebt. Als anesthesiemedewerker ben je geïnteresseerd in anatomie, fysiologie en medische techniek. Je bent nauwkeurig, kunt anticiperen en bent besluitvaardig. Een situatie van een patiënt kan snel veranderen. Jij houdt je hoofd koel, weet wat er moet gebeuren, wat jouw rol is en communiceert helder en duidelijk om snel zaken te organiseren.

Je minimale vooropleiding

  • Een Havo diploma;
  • Of een afgeronde Mbo-4 diploma.

Natuur- en scheikunde in je vakkenpakket is een zwaarwegende pré.

Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA!

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

  • Een leer-/arbeidsovereenkomst voor 32 uur per week, waarbij het onze intentie is om je contract na diplomeren om te zetten naar een vast contract;
  • Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij de indeling afhankelijk is van je vooropleiding en werkervaring; 
  • Een vakantietoeslag van 8,33%;
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen.
  • Een online leeromgeving met een groot aanbod van gratis cursussen en e-learnings via GoodHabitz en Expertcollege zodat je altijd de ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen;
  • Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
  • Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
  • Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.


Solliciteren
Solliciteren kan tot en met 16 oktober via de sollicitatiebutton bij deze vacature. De selectiegesprekken staan gepland op dinsdag 1 november . Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie
Heb je in de tussentijd nog vragen? Neem dan contact op met één van de praktijkbegeleiders Pamela Veentjer of Angelique Nijdam-Heerings. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0592 - 325554.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.