Oncologisch/ algemeen chirurg 0,75 – 1 fte

De functie
In verband met het vertrek van één van onze collega’s per 1 oktober 2022 zoekt ChiCoN een ervaren oncologisch/algemeen chirurg

De oncologische chirurgie wordt uitgevoerd door een team van 7 gecertificeerde oncologisch chirurgen, die verdeeld zijn over verschillende aandachtsgebieden: mamma-, melanoom- en hoofd/hals-chirurgie. Deze chirurgen participeren allen in de algemene diensten. De functie zal naast de oncologische chirurgie met name ook uit algemene chirurgie bestaan.  Op de werkvloer is ondersteuning van verpleegkundig specialisten, physician assistants en mammacareverpleegkundigen. Op ziekenhuislocatie Hoogeveen bevindt zich het Mammacentrum, waar diverse disciplines samenwerken voor de mammazorg. In Assen bevindt zich eveneens een multidisciplinaire mammapoli.

Het team
Chirurgen Coöperatie Noord Nederland
Chirurgen Coöperatie Noord Nederland (ChiCoN) bestaat uit 23 chirurgen die werkzaam zijn in de drie ziekenhuizen van Treant (Scheper Ziekenhuis Emmen, Refaja Ziekenhuis Stadskanaal en Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen) en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Naast algemene chirurgie wordt ook zorg verleend in de deelspecialismen: gastro-enterologische chirurgie, longchirurgie, traumachirurgie, vaatchirurgie en oncologische chirurgie.

Samen verlenen wij de zorg aan een adherentiegebied van ruim 550.000 inwoners, waardoor er ruim aanbod is aan chirurgische pathologie. De vakgroep heeft een volledige opleidingsbevoegdheid voor opleiding Heelkunde binnen Regio VI, met differentiaties in de vaatchirurgie en GE/oncologische chirurgie. De differentiatie voor de traumachirurgie is aangevraagd bij de NVvH.

De vakgroep is een dynamische groep die continu zoekt naar vernieuwing en verbetering in patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek. Chirurgen Coöperatie Noord Nederland zorgt voor de ontwikkeling en het behoud van kwalitatief hoogstaande heelkundige patiëntenzorg in de mooie regio Drenthe en Zuidoost Groningen. Wij staan voor verbetering van de gezondheid en het welzijn van onze patiënten, in samenspraak met hen en andere zorgverleners. De maatschap is onderdeel van Medisch Specialisten Collectief Treant (MSCT) en Specialisten Coöperatie Assen (SCA).

Medisch Specialisten Collectief Treant
De medische staf van Treant is verenigd in de coöperatie Medisch Specialisten Collectief Treant (MSCT). Het is een bundeling van krachten van een voltallige ziekenhuisstaf (vrijgevestigden, dienstverbanders, apothekers, psychologen en klinisch chemici). Op die manier leveren we met slagkracht en gelijkgerichtheid een bijdrage aan goede, bereikbare en betaalbare zorg.

Specialisten Coöperatie Assen
De vrijgevestigd specialisten in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen hebben zich georganiseerd in de SCA (Specialisten Coöperatie Assen). De SCA vertegenwoordigt de cardiologen, chirurgen, dermatologen, intensivisten, internisten, plastisch chirurgen, KNO-artsen, longartsen, oogartsen, urologen, orthopeden en de mondkaakchirurgen.

Jij bent de ideale kandidaat
Wij zoeken een BIG-geregistreerde chirurg met de NVCO-certificatie oncologische chirurgie, die ook bevoegd is om GE-diensten te doen. Wij zijn op zoek naar een communicatief vaardige teamspeler met kennis en kunde op het gebied van de oncologische chirurgie en algemene chirurgie. Een hoge mate van flexibiliteit is vereist; werken op meerdere locaties moet geen probleem zijn. Je zult in ieder geval structureel worden ingezet op 2 locaties. Je bent patiëntgericht en bereid actief te participeren in de opleiding van arts-assistenten en coassistenten. Naast de oncologische chirurgie vervul je algemene chirurgische taken en participeer je in de algemene/GE dienst. De vakgroep wordt bestuurd door het dagelijks bestuur. Om een goede voortgang van de vakgroep te garanderen zijn wij bij voorkeur op zoek naar iemand die interesse heeft om op termijn bestuurlijke taken uit te oefenen.

Wat hebben wij te bieden?
Een aantrekkelijke leefomgeving met een goed aanbod van ruime woningen en scholen. Daarbij opgeteld diverse winkel- en uitgaanssteden, natuur en Waddeneilanden binnen handbereik met de Randstad op relatief korte reistafstand. Vanwege dit uitstekende leefklimaat hebben veel van onze artsen de stap van de Randstad naar Drenthe gemaakt. De proeftijd is 6 maanden en daarna vindt bij wederzijds goedvinden toetreding tot de vakgroep plaats. De arbeidsvoorwaarden voor de proefperiode zijn geregeld volgens de AMS-richtlijnen. Nadien bij definitieve toetreding is de aanstelling in vrije vestiging met een inverdien procedure.Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk 1 oktober via de button. 
Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd / wordt alleen intern gepubliceerd.

Informatie
Bij vragen kun je contact opnemen met de heer M. Dam (0881291304), voorzitter ChiCoN of mw. E.S. van Loo (05923255441), voorzitter oncologische-raad.

https://www.solliciterenbijtreant.nl/ams/oncologisch-algemeen-chirurg-2155


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.