Obstetrieverpleegkundige

Ben jij enthousiast, patiëntgericht en wil jij, als obstetrieverpleegkundige, een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ons Ouder- en Kind centrum? Dan zoeken we jou!

De functie
Als obstetrieverpleegkundige verleen je specialistische zorg en begeleiding aan zwangere vrouwen, barende vrouwen, kraamvrouwen en pasgeborenen. Tijdens bevallingen heb jij een begeleidende rol en assisteer je je collega’s. In opdracht van de klinisch verloskundige en gynaecoloog voer je zelfstandig verpleegkundige handelingen uit conform richtlijnen en protocollen. Je ontvangt patiënten en begeleidt ze tot aan het ontslag. Hierbij houd je de patiënten nauwlettend in de gaten en onderneem je actie als het nodig is.
Je hebt te maken met een ingrijpende gebeurtenis in het leven van de patiënte en haar partner. Ze gaan een spannende en soms onzekere periode tegemoet. Vanuit jouw professionaliteit kun je hier goed mee omgaan en heb je een patiëntgerichte benadering.
Omdat we onze zorg continue willen verbeteren zet je je naast de reguliere taken ook in voor verbetering van de kwaliteit van zorg. Onder andere door te participeren in werkgroepen en het begeleiden van stagiaires HBO-V, vroedkunde als mede van verpleegkundigen die in opleiding zijn tot kinderverpleegkundige.

De afdeling 
Je komt te werken in het Ouder- en Kind centrum. We werken volgens het gezinsgerichte zorgprincipe. Dat betekent dat moeder en kind na de geboorte niet meer gescheiden worden. Ook niet als een van hen of allebei extra zorg nodig hebben. Op de afdeling verblijven de patiënten in moderne eenpersoonskamers. 
Geen dag is hetzelfde op deze afdeling en die dynamiek kenmerkt de afdeling als geen ander. We beschikken over 4 verloskamers, waar jaarlijks ongeveer 1200 bevallingen plaats vinden (waarvan 900 tweedelijns). Daarnaast hebben we 8 eenpersoonskamers op de afdeling.
Als collega werken we graag met én voor elkaar.

Het Ouder- en Kind centrum 
In het kader van het gezinsgerichte zorgprincipe past het in de visie van het Ouder- en Kind centrum om met breed opgeleide verpleegkundigen te werken, die zowel als obstetrie- als kinderverpleegkundige zijn opgeleid. Met die reden verwachten we, op termijn, de mogelijkheden met je te onderzoeken om je verder te laten scholen zodat ook jij een bijdrage levert aan de brede inzetbaarheid. Hierbij maken we gebruik van de EPA scholing, zodat maatwerk mogelijk is.  

 

Wij vragen
Een positief ingestelde collega met een integere werkhouding en beschikking over een groot empathisch vermogen en mensenkennis. Ook kun je snel en adequaat handelen in acute situaties. 

Daarnaast pas in je het volgende profiel:

 • Je bent een gediplomeerd verpleegkundige, BIG geregistreerd;
 • Je hebt een specialistische aantekening Obstetrie;
 • Recente werkervaring als obstetrieverpleegkundige is een pre.


Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Lijkt het je leuk om je werkervaring bij het Ouder- en Kind-centrum uit te breiden? En wil jij graag werken in een kleinschalige omgeving met korte lijnen en waar veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling? Lees dan wat we jou te bieden hebben:

 • Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 50 (minimaal € 2.759,- en maximaal € 3.922,- bij een fulltime werkweek);
 • Afhankelijk van je huidige contract, bieden we je een contract voor onbepaalde tijd voor 24 uur; 
 • Een vakantietoeslag van 8,33%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
 • Een online leeromgeving met een groot aanbod van gratis cursussen en e-learnings via GoodHabitz en Expertcollege zodat je altijd de ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen;
 • Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
 • Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.


Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk 6 februari via de button. De gesprekken vinden plaats op woensdagmiddag 8 februari. Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure

Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd .

Informatie
Wil je meer weten over de vacature? Neem dan gerust contact op met Paula van der Burg, leidinggevende zorg. Zij is bereikbaar op 06 18539899.

 Je kunt ons ook volgen op Instagram voor een uniek kijkje achter de schermen. 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.