Medisch secretaresse

Ben jij die klantgerichte secretaresse en kun jij zelfstandig werken? Heb jij ervaring in de zorg en kent de medische terminologie geen geheimen voor jou? Dan zoeken we jou!

De functie
Onze poliklinieken (zowel snijdend als beschouwend) zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s.

Als medisch secretaresse kun je ingezet worden op het secretariaat, bij de telefoon of bij de balie. Je rouleert hierbij met andere collega’s. Je hebt een dynamische functie en er zit veel afwisseling in je takenpakket. De patiënt staat te allen tijde centraal.

Je houdt je bezig met de volgende taken:

 • Secretariaat: je voert correspondentie met externe organisaties, checkt dossiers en vult ze aan én plant patiënten in;
 • Telefoondienst: je stelt de juiste vragen om snel tot de kern te komen;
 • Baliedienst: je ontvangt de patiënten, verwijst ze door en doet de vervolgplanning na de afspraak.

Dagelijks komen er nog meer ad hoc zaken voorbij die jij oppakt. Geen dag is hetzelfde op de poliklinieken en samen met jouw collega’s zorg je voor een soepele administratieve afwikkeling.

Voor deze vacature zoeken we in ieder geval een nieuwe collega voor de poli Gynaecologie.

Wij vragen
Als medisch secretaresse ben jij een kei in het plannen en organiseren. Je kan goed het overzicht bewaren en bent stressbestendig. Door de drukte op de poli word jij niet snel afgeleid: je kunt prioriteiten stellen en blijft gastvrij. Je bent een goede gesprekspartner voor de medisch specialisten en durft het voortouw te nemen in de gesprekken. Door jouw proactieve houding ben jij een prettige collega voor het team en zorg jij ervoor dat de taken aan het einde van de dag uitstekend afgerond zijn. Uiteraard doe je dit allemaal met een glimlach en zorg jij ervoor dat de patiënt goed geholpen is.

Daarnaast laat jouw cv het volgende zien:

 • Je hebt een afgeronde MBO-4 opleiding tot (medisch) secretaresse of doktersassistent, aangevuld met medische terminologie;
 • Je hebt bij voorkeur minimaal een jaar werkervaring opgedaan in een zorginstelling;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van HIX;
 • Je hebt affiniteit met (capaciteits)planning en nieuwe ontwikkelingen 

Je bent gewend om meerdere taken tegelijk op te pakken en adequaat te reageren op ad hoc situaties. Je bent collegiaal, klantgericht en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk). Je denkt mee en draagt bij aan de ontwikkeling van de afdeling.

Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

 • Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 35 (minimaal € 2.028,- en maximaal € 2.972,- bij een fulltime werkweek);
 • Een jaarcontract voor 24-36 uur per week (in overleg), waarbij het onze intentie is om je contract daarna om te zetten in een vast contract;
 •  Een vakantietoeslag van 8,33%;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
 • Een online leeromgeving met een groot aanbod van gratis cursussen en e-learning modules via GoodHabitz en Expertcollege zodat je altijd de ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen;
 • Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
 • Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
 • Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.


Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Leuk! Dan ontvangen we graag je sollicitatie. 
Deze vacature is voor langere tijd opengesteld. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op je sollicitatie!

Deze vacature heeft al eerder opengestaan. Eerder afgewezen sollicitaties worden niet opnieuw in behandeling genomen.

Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd.

Informatie
Wil je meer weten over de vacature? Dan kan je mailen naar vacatures@wza.nl. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.