Medewerker financiële administratie

De functie
Als medewerker financiële administratie zorg je samen met je collega’s voor de financiële administratie van het gehele ziekenhuis.
Je wordt ingezet op diverse facetten van de financiële administratie, waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en dat is ook meteen het leuke aan deze functie.
En weet je nog niet alles? Dat is geen probleem! We leren je graag alle kneepjes van het vak.

Uiteraard zijn er ook vastomlijnde werkzaamheden waarmee jij je bezig gaat houden, hierbij kan je denken aan:

 • De dagelijkse verwerking van onder andere de crediteurenadministratie;
 • Het controleren en analyseren van onder andere balansrekeningen;
 • Verricht interne controles
 • Het ondersteunen bij het maken van de financiële maandrapportages en de jaarrekening;
 • Adviseert leidinggevende op het gebied van planning.
 • Het in kaart brengen en herschrijven van de financiële processen;
 • Signaleert knelpunten en komt met voorstellen ter verbetering;
 • Het meedenken bij de digitalisering en automatisering van het financiële systeem en het ondersteunen bij de voorbereiding en de implementatie naar AFAS.

Kortom, ben jij nieuwsgierig naar de financiële administratie van een ziekenhuis en wil jij je verder ontwikkelen in het financiële vak? Dan is dit de perfecte vacature voor jou!


De afdeling 
De financiële administratie bestaat uit een ervaren team van nu vijf medewerkers en straks (met jou erbij) uit zes medewerkers. De afdeling is volop in ontwikkeling.
We werken nu met Bomas van Pink Roccade en zullen in 2025 overstappen naar AFAS. Daarnaast zijn we bezig met de digitalisering en automatisering van het huidige financiële systeem. Ook ligt er voor ons een uitdaging om sneller te kunnen rapporteren over de financiële huishouding naar interne en externe klanten. 

Wij vragen
Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand met een passie voor de financiële wereld. Je gaat een positieve bijdrage leveren aan onze afdeling als je leergierig bent en vol enthousiasme aan de slag gaat. Als vanzelfsprekend ben je goed met cijfers en ga je nauwkeurig te werk. Het is voor jou geen probleem om knelpunten te signaleren en om vervolgens met voorstellen te komen om deze knelpunten te verbeteren.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde opleiding niveau MBO+ financieel/economisch of HBO-startersniveau financieel/economisch;
 • Bij voorkeur heb je enige ervaring met de werkzaamheden die bij de financiële administratie komen kijken.
  Heb je geen relevante werkervaring? Ook dan nodigen we je uit om te solliciteren, we vinden het vooral belangrijk dat je gemotiveerd bent en wilt leren;
 • Goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht, initiatiefrijk en een klantvriendelijke instelling.

Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

• Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 45 (minimaal €2.554- en maximaal €3.468,- bij een fulltime werkweek);
• Een jaarcontract voor 36 uur per week (het is bespreekbaar als je minder uur wilt gaan werken), waarbij het onze intentie is om je contract daarna om te zetten in een vast contract;
• Een vakantietoeslag van 8,33%;
• Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
• Een online leeromgeving met een groot aanbod van gratis cursussen en e-learning modules via GoodHabitz en Expertcollege zodat je altijd de ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen;
• Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
• Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
• Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.

Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk woensdag 28 september via de button op onze website. 
Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd.

Informatie
Wil je meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met René Zuidema, hoofd financiële administratie, bereikbaar op 06 53924686.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.