Longarts

Over ons
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is een ziekenhuis waarin alle voor de regio belangrijke basisspecialismen zijn vertegenwoordigd.  

Met ongeveer 300 bedden en 1200 medewerkers is het WZA volgens landelijke normen een middelgroot ziekenhuis. Het WZA is een vooruitstrevend ziekenhuis dat zijn specialistische zorg afstemt op de patiënt en actief samenwerkt met andere zorgaanbieders.
De goede aansluiting van de ziekenhuiszorg, de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen en extramurale zorg leidt tot snelle doorstroming en korte wachttijden. Het WZA heeft korte lijnen, waardoor specialisten, collega's en patiënten elkaar nog kennen. Uit onderzoek blijkt dat patiënten juist dát zo waarderen van het WZA.

Het ziekenhuis heeft de beschikking over een IC en een SEH, die wordt bezet door KNMG SEH artsen.

SCA; Specialisten Coöperatie Assen
De SCA is een coöperatie van vrijgevestigde specialisten en heeft 48 leden: specialisten van de 12 vakgroepen cardiologie, chirurgie, dermatologie, interne geneeskunde/intensive care geneeskunde/ MDL, KNO, longgeneeskunde, oogheelkunde, orthopedie, plastische chirurgie, radiologie, reumatologie en urologie.

Wij zoeken/ wie ben jij?
In verband met uitbreiding door inschikking zoekt de vakgroep Longziekten een vierde allround longarts, die bereid is het vak in de volle breedte uit te oefenen. Daarnaast zoeken wie iemand die enthousiast is en beschikt over goede contactuele en organisatorische eigenschappen. Wetenschappelijke belangstelling wordt op prijs gesteld, maar is niet noodzakelijk.

Wij verwachten dat u een actieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de SCA en aan de organisatorische taken binnen het ziekenhuis.

Wij zoeken iemand die geïnteresseerd is in de longziekten in de breedte. De voorkeur gaat uit naar iemand met aandacht voor longfysiologie, COPD en slaapgerelateerde ziekten, maar dit is geen must.

Wat hebben wij te bieden?
Wij bieden na een tijdelijk dienstverband van een jaar via de Specialisten Coöperatie Assen, bij gebleken geschiktheid, een vast dienstverband aan door participatie in de B.V.

Het WZA ligt vrijwel direct aan de A28 en is daardoor zeer makkelijk zonder files bereikbaar.

Verder bieden wij een ondernemend en stimulerend werkklimaat, waar opleiding en persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend zijn.

Interesse?
Kom je ons team versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie via de button!
Bij vragen kan er contact worden opgenomen met dr. M.J.F. Mertens, A.D. Meedendorp of S.M. de Hosson, zij zijn te bereiken op 0592-325235.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 1 januari 2023 of eerder bij voldoende sollicitaties.