Leidinggevende zorg polikliniek chirurgie / plastische chirurgie

De omgeving rondom het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is in beweging en dat heeft invloed op onze organisatie. In de komende jaren stroomlijnt het WZA de organisatie zodat we de toekomstige zorgvraag kunnen blijven beantwoorden met behoud van onze hoge kwaliteit van zorg. Het WZA behoudt de drie kernwaarden waarmee wij door de buitenwereld worden herkend: persoonlijk, helder en verbonden en heeft daar nog drie nieuwe interne kernwaarden aan toegevoegd: continu verbeteren, daadkracht en plezier. Het is onze ambitie dat de Drent de gezondste en meest vitale inwoner van Nederland is.


De functie

Als leidinggevende zorg geef je leiding aan de poliklinieken chirurgie / plastische chirurgie. Om goed toegerust te zijn voor de toekomst, heb je als belangrijke taak initiatieven te ontplooien om verbeteringen te realiseren. Jij bent verantwoordelijk voor jouw team en de teamprestaties. Je stuurt integraal op resultaten en begeleidt
en coacht de professionals in jouw team zodat zij hun werk veilig kunnen uitvoeren en de resultaatafspraken kunnen realiseren. Je brengt interne en externe samenwerkingsrelaties tot stand, voert TPO (tactisch planningsoverleg) en geeft mede vorm aan duaal management.

Daarnaast houd je je o.a. bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Je maakt jaarplannen voor de afdeling en ontwikkelt het operationele beleid. Je zorgt er voor dat je de afdelingsdoelstellingen haalt (waaronder productie- en bezettingsdoelstellingen);
  • Je optimaliseert de processen binnen de afdeling, maar ook over de afdeling heen, gericht op verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening,(patiënt)veiligheid en efficiëntie;
  • Je initieert innovaties in het zorg- en/of dienstverleningsproces en betrekt waar nodig andere afdelingen hierbij;
  • Je realiseert een verantwoorde personeelsplanning en adequate in-, door- en uitstroom van medewerkers en voert een verantwoord arbeidsomstandighedenbeleid uit, waarbij je aandacht hebt voor ziekteverzuimbegeleiding en risicobeheersing;
  • Je past financiële managementinformatie toe en zorgt voor een transparant en inzichtelijk financieel beheer.


Als leidinggevende draag je de verantwoordelijkheid voor een goed lopende afdeling, optimale zorgverlening, zorgpadontwikkeling en bouw je mee aan de doorontwikkeling van de afdeling. Je kijkt met een frisse blik naar nieuwe zorgconcepten en procesverbeteringen. Je werkt nauw samen met de leidinggevenden van andere afdelingen en wordt aangestuurd door de manager zorg.


De afdelingen

Als leidinggevende in deze functie heb je de verantwoordelijkheid over de polikliniek chirurgie / plastische chirurgie. Deze polikliniek is een dynamische afdeling en bestaat uit 8 chirurgen, 2 plastisch chirurgen en 30 medewerkers, zoals verpleegkundig specialisten, gespecialiseerd verpleegkundigen, secretaresses en medisch assistenten. De chirurgen van het WZA zijn samengegaan met de chirurgen van Treant in één vakgroep. Het team voor de polikliniek chirurgie is een divers team, met de kenmerkende korte lijnen en persoonlijke aandacht (voor elkaar en de patiënt). Daardoor heerst er een prettige werksfeer en kunnen de zaken voor de patiënt snel geregeld worden. Je hebt op de poli te maken met een grote diversiteit aan patiëntengroepen: voor de traumatologie, oncologie, vaatchirurgie en plastische chirurgie.


Wij vragen

Voor deze functie is het van belang dat je leidinggevende ervaring hebt en beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt lef, daadkracht en analytisch vermogen. Jij staat stevig in je schoenen en bent een verbinder. Het is voor jou een uitdaging om je team mee te nemen in een veranderende cultuur, met nieuwe opdrachten en kaders: je bent zichtbaar, toont leiderschap en communiceert op een heldere wijze. Je bent een goede gesprekspartner op verschillende niveaus. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van transmurale zorg, VIPP en eHealth. De termen capaciteitsmanagement en keten denken zijn jou zeker bekend. Je bent in staat om projectmatig te werken.


Wij bieden

Wij bieden jou een dynamische functie aan in een veranderende organisatie. Samen met jouw collega’s geef je invulling aan de koers van het WZA en werk je mee aan de nieuwe ambitie: De Drent is de meest gezonde en vitale inwoner van Nederland.


De functie is ingedeeld in FWG 55 (minimaal €2665 en maximaal €3917 bruto bij een fulltime dienstverband). Wij bieden je een jaarcontract met kans op een vast contract.


We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.


Sollicitatieprocedure

Ben jij die leidinggevende die mee gaat helpen om onze ambitie waar te maken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie! Je kunt deze uiterlijk 19 november 2019 indienen via de sollicitatiebutton op onze website.
De gesprekken staan gepland op 25 november 2019.


Informatie

Heb je nog vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Paul ten Brink, zorgmanager, te bereiken via T 0592-325772.

Solliciteren/naar de website