Leidinggevende Zorg

Voor de verpleegafdeling interne geneeskunde, MPU en MDL

De verpleegafdeling interne geneeskunde en de medisch psychiatrische unit (MPU) vormen samen de verpleegafdeling A1 van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Op de verpleegafdeling worden patiënten opgenomen van de interne geneeskunde (van diabetespatiënten tot oncologische patiënten). Op de MPU verblijven patiënten met somatische en bijkomende psychiatrische problematiek en kwetsbaarheid. Met 16 klinische bedden, 4 MPU bedden én ruim 30 collega’s is er veel bedrijvigheid op deze afdeling.

De functie

Als leidinggevende zorg geef je leiding aan één van de verpleegafdelingen van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Je bent verantwoordelijk voor jouw team en de teamprestaties. Je stuurt integraal op resultaten en begeleidt en coacht de professionals in jouw team zodat zij hun werk veilig kunnen uitvoeren en de resultaatafspraken kunnen realiseren. Je brengt interne en externe samenwerkingsrelaties tot stand, voert TPO (tactisch planningsoverleg) en geeft mede vorm aan duaal management.

Daarnaast houd je je o.a. bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Je maakt jaarplannen voor de afdeling en ontwikkelt het operationele beleid.
  • Je optimaliseert de processen binnen de afdeling, maar ook over de afdeling heen, gericht op verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening, (patiënt)veiligheid en efficiëntie;
  • Je initieert innovaties in het zorg- en/of dienstverleningsproces en betrekt waar nodig andere afdelingen hierbij;
  • Je realiseert een verantwoorde personeelsplanning en adequate in-, door- en uitstroom van medewerkers en voert een verantwoord arbeidsomstandighedenbeleid uit, waarbij je aandacht hebt voor ziekteverzuimbegeleiding en risicobeheersing;
  • Je past financiële managementinformatie toe.

Als leidinggevende draag je de verantwoordelijkheid voor een goed lopende afdeling en bouw je mee aan de doorontwikkeling van de afdeling. Je kijkt met een frisse blik naar nieuwe zorgconcepten en procesverbeteringen. Je werkt nauw samen met de leidinggevenden van andere afdelingen en wordt aangestuurd door de manager zorg.

Wij zoeken

Voor deze functie is het van belang dat je leidinggevende ervaring hebt en beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt lef, daadkracht en analytisch vermogen. Jij staat stevig in je schoenen en bent een verbinder. Het is voor jou een uitdaging om je team mee te nemen in een veranderende cultuur, met nieuwe opdrachten en kaders: je bent zichtbaar, toont leiderschap en communiceert op een heldere wijze. Je bent een goede gesprekspartner op verschillende niveaus.

Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van transmurale zorg, VIPP en eHealth. De termen capaciteitsmanagement en ketendenken zijn jou bekend. Je bent in staat om projectmatig te werken.

Wij vragen

Wij bieden jou een dynamische functie aan in een veranderende organisatie. Samen met jouw collega’s geef je invulling aan de koers van het WZA.

De functie is ingedeeld in FWG 55 (minimaal €2.882,- en maximaal € 4.227,- bruto bij een fulltime dienstverband) conform de cao Ziekenhuizen. Wij bieden je een jaarcontract met kans op een vast contract.

We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.

Sollicitatieprocedure

Ben jij de leidinggevende die mee gaat helpen om onze ambitie waar te maken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie! Je kunt deze uiterlijk 20 juni indienen via de sollicitatiebutton bij deze vacature. De gesprekken staan gepland op 24 juni in de middag. Vanwege de krappe planning willen we je vragen om hier rekening mee te houden in je agenda. Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie

Heb je nog vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Martin de Vink, zorgmanager, te bereiken via het telefoonnummer 0592-325423.

Solliciteren