Leidinggevende zorg

  • Voor de verpleegafdeling interne geneeskunde, MPU en MDL
  • 32-36 uur per week
  • Aanvang zo spoedig mogelijk

De functie

Als leidinggevende zorg geef je leiding aan één van de verpleegafdelingen van het WZA. Je bent verantwoordelijk voor jouw team en de teamprestaties. Je stuurt integraal op resultaten en begeleidt en coacht de professionals in jouw team zodat zij hun werk veilig kunnen uitvoeren en de resultaatafspraken kunnen realiseren. Je brengt interne en externe samenwerkingsrelaties tot stand, voert TPO (tactisch planningsoverleg) en geeft mede vorm aan duaal management.

Daarnaast houd je je o.a. bezig met de volgende werkzaamheden:

  • Je maakt jaarplannen voor de afdeling en ontwikkelt het operationele beleid. 
  • Je optimaliseert de processen binnen de afdeling, maar ook over de afdeling heen, gericht op verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening, (patiënt)veiligheid en efficiëntie;
  • Je initieert innovaties in het zorg- en/of dienstverleningsproces en betrekt waar nodig andere afdelingen hierbij;
  • Je realiseert een verantwoorde personeelsplanning en adequate in-, door- en uitstroom van medewerkers en voert een verantwoord arbeidsomstandighedenbeleid uit, waarbij je aandacht hebt voor ziekteverzuimbegeleiding en risicobeheersing;
  • Je past financiële managementinformatie toe.

Als leidinggevende draag je de verantwoordelijkheid voor een goed lopende afdeling en bouw je mee aan de doorontwikkeling van de afdeling. Je kijkt met een frisse blik naar nieuwe zorgconcepten en procesverbeteringen. Je werkt nauw samen met de leidinggevenden van andere afdelingen en wordt aangestuurd door de manager zorg.

De afdeling

Als leidinggevende zorg geef je leiding aan medewerkers van de verpleegafdeling interne geneeskunde, MPU en MDL. In totaal heeft de verpleegafdeling circa 22 bedden ter beschikking. Het team bestaat uit gemotiveerde professionals (24fte), die allen gaan voor de beste kwaliteit van zorg voor onze patiënten.

De omgeving rondom het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is in beweging en dat heeft invloed op onze organisatie. In de komende jaren stroomlijnt het WZA de organisatie zodat we de toekomstige zorgvraag kunnen blijven beantwoorden met behoud van onze hoge kwaliteit van zorg. Het WZA behoudt de drie kernwaarden waarmee wij door de buitenwereld worden herkend: persoonlijk, helder en verbonden en heeft daar nog drie nieuwe interne kernwaarden aan toegevoegd: continu verbeteren, daadkracht en plezier. Het is onze ambitie dat de Drent de gezondste en meest vitale inwoner van Nederland is. 

Wij vragen

Voor deze functie is het van belang dat je leidinggevende ervaring hebt en beschikt over een HBO werk- en denkniveau. Je hebt lef, daadkracht en analytisch vermogen. Jij staat stevig in je schoenen en bent een verbinder. Het is voor jou een uitdaging om je team mee te nemen in een veranderende cultuur, met nieuwe opdrachten en kaders: je bent zichtbaar, toont leiderschap en communiceert op een heldere wijze. Je bent een goede gesprekspartner op verschillende niveaus.

Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van transmurale zorg, VIPP en eHealth. De termen capaciteitsmanagement en ketendenken zijn jou bekend. Je bent in staat om projectmatig te werken.

Wij bieden

Wij bieden jou een dynamische functie aan in een veranderende organisatie. Samen met jouw collega’s geef je invulling aan de koers van het WZA.

De functie is ingedeeld in FWG 55 (minimaal €2665 en maximaal €3917 bruto bij een fulltime dienstverband) conform de Cao Ziekenhuizen. Wij bieden je een jaarcontract met kans op een vast contract.

We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.

Sollicitatieprocedure

Ben jij die leidinggevende die mee gaat helpen om onze ambitie waar te maken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie! Je kunt deze uiterlijk 11 oktober indienen via de sollicitatiebutton bij deze vacature. De gesprekken staan gepland op 23 oktober. Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie

Heb je nog vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Hans van Liere, zorgmanager a.i., te bereiken via het telefoonnummer 0592-325638.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.