Leidinggevende Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

Wat ga je doen?
Als leidinggevende ben jij de drijvende kracht achter een team van professionals (+/- 65 medewerkers). Samen dragen jullie de verantwoordelijkheid voor het behalen van de teamprestaties. Je stuurt integraal op resultaten en begeleidt de professionals in jouw teams, zodat zij hun werk veilig en met plezier kunnen uitvoeren en de resultaatafspraken kunnen realiseren. Dit doe je in dualiteit met de gemandateerd Radioloog. Je werkt nauw samen met je collega leidinggevenden en onder leiding van de zorgmanager.

Als leidinggevende van het WZA:

 • Zet je de medewerkers voorop en heb je oog voor werkgeluk;  
 • Maak je een jaarplan voor de afdeling en ontwikkel je het operationele beleid;
 • Optimaliseer je de processen binnen de afdeling. Gericht op verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening, (patiënt)veiligheid en efficiëntie;
 • Borg je een verantwoorde personeelsplanning en adequate in-, door- en uitstroom van medewerkers en voer je een verantwoord arbeidsomstandighedenbeleid uit, waarbij je aandacht hebt voor ziekteverzuimbegeleiding en risicobeheersing;
 • Pas je financiële managementinformatie toe.

En als leidinggevende van de afdeling Radiologie:

 • Breng je trends en ontwikkelingen in het vakgebied samen met de aanwezige kennis en kwaliteiten binnen het team;
 • Zet je de afdeling verder op de kaart en zorg je voor verbinding en samenwerking met zowel interne als externe stakeholders;
 • Geef je (verder) vorm en inhoud aan de doorontwikkeling van de afdeling en durf je hier standvastig in te zijn;
 • Ben je in staat om in verbinding te staan met het team, maar om ook boven de materie te staan en overzicht te bewaren.

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde
Als leidinggevende van onze afdeling stuur je meerdere professionals aan en word je ondersteund door een dag coördinator. De radiologen voeren de praktijk in vrije vestiging. Samen voeren we jaarlijks zo’n 86.000 onderzoeken uit. Ons team kenmerkt zich door zijn enthousiasme, we willen graag! We zijn begonnen met mooie en interessante veranderingen binnen de afdeling. Samen met jou willen we dit voortzetten en de volgende stappen nemen.

Neem ook eens een kijkje op onze Instagram voor een eerste impressie.

Wie zoeken wij?
Voor deze functie zijn we op zoek naar een verbinder, iemand met een tactische blik, die de grote lijnen vanuit de strategische visie goed vast blijft houden. Jij staat stevig in je schoenen en bent resultaatgericht.
Je bent de kartrekker van de afdeling, hiervoor is een frisse blik, doorzettingsvermogen en daadkracht nodig. Tegenslagen? Die pak jij aan met passende oplossingen. Ook ben je zichtbaar, toon je leiderschap en communiceer je op heldere wijze. Dit alles doe je met de nodige humor en relativeringsvermogen.

Verder beschik je over:

 • Een hbo werk- en denkniveau, aangevuld met een relevante managementopleiding;
 • Ruime aantoonbare ervaring met het leidinggeven aan een groep professionals, daarbij hanteer je dienend leiderschapsstijl;
 • Ervaring en kennis van de ziekenhuiswereld en het is handig als je kennis hebt van radiologie.

Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

• Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 60 (minimaal €3.558,- en maximaal €5.212,- bij een fulltime werkweek);
• Meteen een contract voor onbepaalde tijd, voor minimaal 32 uur per week; 
• Een vakantietoeslag van 8,33%;
• Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
• Een online leeromgeving met een groot aanbod van gratis cursussen en e-learning modules via GoodHabitz en Expertcollege zodat je altijd de ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen;
• Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
• Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
• Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.

In december 2023 wordt het salaris met 5% verhoogd en in juni 2024 volgt er nog een cao loonsverhoging.

Solliciteren
Is deze vacature jou op het lijf geschreven? Dan ontvangen we graag je sollicitatie. Je kunt deze uiterlijk 31 oktober indienen via de sollicitatiebutton bij deze vacature. De gesprekken vinden plaats op woensdag 8 november. 
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag is een voorwaarde om bij ons te komen werken. Daarnaast is de referentiecheck onderdeel van de aanstellingsprocedure. Wanneer je bij ons solliciteert geef je hiervoor toestemming.

Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd.

Informatie
Heb je nog vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Alinda Kloosterman, zorgmanager Acuut, te bereiken via het secretariaat zorg op 0592-325323.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.