Hoofd inkoop en logistiek

De functie

Voor de afdelingen inkoop en logistiek zijn wij op zoek naar een ambitieuze en verbindende leidinggevende. Als hoofd inkoop en logistiek geef je rechtstreeks leiding aan de inkopers en de teamleider logistiek van het WZA. Je vertaalt de strategie en het beleid van de organisatie naar een visie voor de inkoop en logistiek. Je bent verantwoordelijk voor de resultaten en ontwikkeling van je team. Je werkt ook mee: je voert zelfstandig of in samenwerking met andere inkopers inkooptrajecten uit.

We hebben een uitdagende opdracht voor onze nieuwe collega. Het is de wens van de afdeling om de positie in het WZA verder te verstevigen.

Daaruit vloeien onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Je zorgt voor de verdere ontwikkeling van de afdeling en haar medewerkers.
 • Je faciliteert en ondersteunt de professionalisering van het team, zodat er een optimaal inkoop en logistiek proces ontstaat;
 • Je bent een verbinder in het WZA. Je zet je in om de afdeling zo te positioneren dat zij aan de voorkant van de trajecten wordt betrokken;
 • Je vertaalt de uit te voeren inkooptrajecten in een bijdrage voor de besparingsdoelstellingen van het ziekenhuis.

De afdeling

De afdeling inkoop van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen werkt nauw samen met de collega’s van logistiek aan de beschikbaarheid van (medische) middelen en een efficiënte inkoop van diensten. De afdeling inkoop is verantwoordelijk voor het hele proces van de aanschaf. De afdeling logistiek zorgt er voor dat alle spullen op het juiste moment op de juiste plek in het ziekenhuis zijn. Zij beheren het centrale magazijn van het WZA. De afdeling inkoop bestaat uit 4 medewerkers. De afdeling logistiek bestaat uit 7 logistieke medewerkers en wordt aangestuurd door een
teamleider.

Wij vragen

Om voor deze functie in aanmerking te komen, zijn wij op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

 • Je hebt een visie op het functioneren van een moderne inkoopafdeling en weet dit te vertalen naar de praktijk;
 • Je beschikt over een relevante afgeronde HBO- of WO-opleiding, aangevuld met NEVI 2 of een vergelijkbare opleiding;
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een inkoopfunctie, bij voorkeur in de zorg;
 • Je hebt ervaring met het aansturen en ontwikkelen van een team professionals;
 • Je hebt ervaring met projectmatig werken, bij voorkeur met Lean;
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving


Je beschikt over goede commerciële onderhandelings- en adviesvaardigheden. Daarnaast beschik je over een klantgerichte – en proactieve instelling. Je hebt overtuigingskracht en daadkracht, enthousiasme, vindingrijkheid en creativiteit.

Wij bieden

We bieden jou een uitdagende functie bij het WZA: een volwaardig basisziekenhuis in het hart van Drenthe. Bij ons kun je rekenen op de volgende voorwaarden:

 • Een jaarcontract voor 36 uur per week, met de optie op een vast contract;
 • Een beloning conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij de functie ingedeeld is in FWG 65 (minimaal €3490 en maximaal €5257 bruto per maand op fulltime (36 uur) basis).

We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van
reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.

Interesse? Dan ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk 24 november via de button op onze website. De gesprekken staan gepland in week 49. Het nagaan van referenties kan deel uit maken van de selectieprocedure.

Wil je meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Rinze Visser, senior adviseur bedrijfsvoering, bereikbaar op 0592-325467.

Solliciteren/naar de website


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.