Gespecialiseerd longverpleegkundige

Voor de poli Longgeneeskunde zijn wij op zoek naar een gespecialiseerd longverpleegkundige voor 16 tot 24 uur per week.

De functie

Als longverpleegkundige werk je op de polikliniek Longgeneeskunde en heb je je eigen spreekuren. Tijdens deze spreekuren begeleid je patiënten met astma en COPD. Daarnaast begeleid je patiënten die willen stoppen met roken. Een belangrijk deel van het werk betreft het geven van voorlichting. Dit kan gaan over het ziektebeeld, het gebruik van inhalatie-medicatie of zuurstof. Ook het omgaan met de ziekte is een dagelijks terugkerend onderwerp van gesprek met patiënten en hun naasten, net zoals factoren die bijdragen aan het bevorderen van leefstijl en zelfmanagement. Tevens ben je betrokken bij nieuwe ontwikkelingen zoals eHealth, het ontwikkelen van zorgpaden en protocollen. Daarnaast consulteer je Astma en COPD patiënten in de kliniek en adviseer je jou collega’s bij specifieke vraagstukken. Je werkt in een team van 3 longartsen, 1 verpleegkundig specialist en een collega longverpleegkundige.

Wij vragen

Wij zoeken een longverpleegkundig(e) met hart voor zijn/haar patiënten. Je staat niet boven de patiënt, maar werkt samen met de patiënt. Je wilt meewerken aan het leveren van kwaliteitszorg waar jouw patiënt de vruchten van plukt. Je bent een fijne collega, kunt goed de rust bewaren en bent een echte doorpakker. Jij staat stevig in je schoenen en durft je mening te geven. Je beschikt over uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Jij bent een longverpleegkundige die bij voorkeur minimaal twee jaar ervaring heeft met patiënten met COPD of Astma. Je bent bereid je te verdiepen in de dagelijkse evaluatie van de praktijkvoering en behandeling van longpatiënten. Daarnaast voldoe je aan het volgende profiel:

  • HBO-V afgerond
  • Aanvullende opleiding post HBO longverpleegkundige (of bereid om deze te gaan volgen )
  • 2 jaar werkervaring op het gebied van longgeneeskunde
  • Ervaring met stoppen met roken begeleiding is een pre
  • Ervaring of affiniteit met E-health (thuismeten COPD en Astma)
  • Je bent BIG geregistreerd
  • Beschikbaar voor 2 werkdagen (deze worden in goed overleg gepland)
  • Affiniteit met palliatieve zorg is wenselijk

 Werken in het WZA: #wijWZA

Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?

Voor deze functie bieden we je het volgende:
• Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 50 (minimaal €2759,- en maximaal €3922,- bij een fulltime werkweek);
• Een contract voor bepaalde tijd voor 16 tot 24 uur per week, waarbij het onze intentie is om je contract daarna om te zetten in een vast contract;
• Een vakantietoeslag van 8,33%;
• Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
• Een online leeromgeving met een groot aanbod van gratis cursussen en e-learnings via GoodHabitz en Expertcollege zodat je altijd de ruimte hebt om jezelf te    ontwikkelen;
• Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
• Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
• Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.

Solliciteren

Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie uiterlijk 4 juli via de button. Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd. 

Informatie

Wil je meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Marion Zwiep, Leidinggevende zorg Polikliniek Pulmonologie bereikbaar op 0592- 325028.