Ergotherapeut

De functie
Als ergotherapeut bij het WZA verbeter je de zelfredzaamheid van de patiënt. Dit doe je door het doen van onderzoek, observatie, behandeling, begeleiding en advisering bij de patiënt. Met name op het gebied van wonen, arbeid/school, huishouden en vrijetijdsbesteding.

Iedere patiënt is anders en daarom is het belangrijk dat je goed kan levelen met de patiënt. Wat is er, ondanks de beperking, nog wel mogelijk? Hiervoor is het cruciaal dat je creatief bent.
Uiteraard zorg je voor een juiste rapportage en dossiervoering in het patiëntendossier. Ook participeer je in multidisciplinaire behandelprogramma’s en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van de afdeling.

Al met al gaat het om een brede en afwisselende functie, waarbij er ruimte is voor eigen inbreng. Samen kijken we naar hoe we jouw ervaring en ambitie laten aansluiten aan de behoefte van de afdeling.

De afdeling 
Onze afdeling bestaat uit zes collega’s, samen vormen we een enthousiast team waarbij gezelligheid niet ontbreekt. We behandelen patiënten in de kliniek, met name op de afdeling neurologie (stroke-unit) en in poliklinische revalidatie.
De indicaties voor ergotherapie in het ziekenhuis zijn onder andere patiënten met neurologische aandoeningen, reumatische aandoeningen, rugklachten, handletsel en chronische pijn. Patiënten worden verwezen door de specialisten van het WZA, met name de revalidatieartsen en neurologen.

De ergotherapie maakt onderdeel uit van een multidisciplinair behandelteam. We werken samen met onze collega’s van fysiotherapie, medisch maatschappelijk werk, logopedie en psychologie.

Wij vragen
Om voor deze vacature in aanmerking te komen zijn we op zoek naar een enthousiaste en creatieve collega. Met jouw goede verbale en non-verbale contactuele eigenschappen pas jij je makkelijk aan richting onze patiënten en collega’s.
Verder ben je flexibel en heb je een pragmatische instelling. Je kan zowel goed in teamverband als zelfstandig werken.

Daarnaast beschik je over:

  • Afgeronde opleiding ergotherapie;
  • Ervaring met Psychosomatische Therapie (PST) is een pre;
  • Inschrijving in het kwaliteitsregister ergotherapie;
  • Computervaardigheden die horen bij de uitoefening van je functie (onder andere werken in EPD en office 365).


Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

• Een salaris conform de Cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 55 (minimaal €3.115,- en maximaal €4.391- bij een fulltime werkweek);
• Een jaarcontract voor 24 uur per week, waarbij het onze intentie is om je contract daarna om te zetten in een vast contract;
• Een vakantietoeslag van 8,33%;
• Een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten en diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen. 
• De ruimte om jezelf te ontwikkelen door middel van diverse opleidingsmogelijkheden;  
• Het interne programma Fier!, ter bevordering van jouw duurzame inzetbaarheid;
• Diverse regelingen, zoals een reiskostenregeling en een thuiswerkregeling;
• Een goede bereikbaarheid met het ov, gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het WZA en een gratis overdekte (en afgesloten) fietsenstalling.

Solliciteren
Wil jij ons team komen versterken? Dan ontvangen we graag je sollicitatie via de button.

Deze vacature is voor langere tijd opengesteld. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie op je sollicitatie!

Deze vacature wordt in- en extern tegelijk gepubliceerd. 

Informatie
Wil je meer weten over de vacature? Of een dag meelopen? Bea Hartemink (ergotherapeut) staat je graag te woord. Ze is bereikbaar op 0592-325318.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.