Communicatieadviseur

Communicatieadviseur

In het WZA staan iedere dag 1500 medewerkers klaar om met hart en ziel onze patiënten de beste zorg te gevenPatiënten en medewerkers waarderen het kleinschalige, vriendelijke en vertrouwde karakter van ons ziekenhuis. De lijnen zijn kort en de drempels om samen te werken laag. Zie jij jezelf hier ook wel werken? Dat kan: binnen ons team Communicatie is er een vacature. 

Wij zoeken een ervaren communicatieadviseur. Iemand die op strategisch niveau kan adviseren over complexe vraagstukken. Die de communicatie rondom grote projecten ontwikkelt en het fijn vindt om dat af te wisselen met uitvoerend werk. 

Ons team
Team Communicatie bestaat uit twee communicatieadviseurs en twee medewerkers communicatie. We hebben een taakverdeling: patiëntencommunicatie en interne/externe communicatie. Ieder heeft zo een eigen vakgebied. Samen zorgen we voor de strategie, het beleid en de uitvoering van alle communicatievraagstukken, groot en klein. We zijn een klein en enthousiast team en staan midden in de organisatie. Er komen voortdurend vragen en verzoeken binnen, waardoor we veel contact hebben met collega's.  

Wat ga je doen?

 • Ontwikkelen van het in- en externe corporate communicatiebeleid; 
 • Adviseren van de raad van bestuur en het management over complexe en uiteenlopende communicatievraagstukken; 
 • Positioneren en profileren van het WZA; 
 • Communicatieplannen ontwikkelen en uitvoeren voor projecten en veranderingsprocessen; 
 • Uitvoeren van communicatieactiviteiten (in- en extern); 
 • Bouwen en onderhouden van een relevant netwerk, in- en extern; 
 • Schrijven en redigeren van teksten bestemd voor diverse media; 
 • Deelnemen aan het Crisis Beleidsteam (CBT); 
 • Ontwikkelen en bewaken van de huisstijl; 
 • Signaleren en vertalen van trends. 

 

Wij vragen
Je werkt graag in een team en bent sociaal en betrokken. Je bent laagdrempelig benaderbaar voor collega’s en onze contacten buiten het WZA.Je bent nieuwsgierig, doortastend en stressbestendig. Je kunt goed prioriteiten stellen én relativeren. Natuurlijk heb je ook interesse in de zorg. Verder: 

 • Je hebt een afgeronde HBO-/WO-opleiding;  
 • Je bent een ervaren strategisch adviseur met hands-on mentaliteit en bent gesprekspartner op alle niveaus; 
 • Je hebt kennis van en ervaring met organisatie- en veranderingsprocessen; 
 • Je bent gewend te werken in een dynamische organisatie en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. 


Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

 • Je krijgt een vaste aanstelling voor 28 uur per week;
 • Je salaris is conform de Cao Ziekenhuizen en is vastgesteld op FWG 60, minimaal €3.389,- en maximaal €4.946,- bij een fulltime dienstverband (36 uur);
 • Je ontvangt een reiskostenvergoeding;
 • Je werkdagen bespreek je met je nieuwe collega’s, deels thuiswerken hoort hierbij. Het WZA faciliteert dit. 

We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.  


Solliciteren
Enthousiast geworden? Dan nodigen we je graag uit om te solliciteren! Dat kan via de sollicitatiebutton. Zorg ervoor dat je sollicitatie uiterlijk 28 mei bij ons binnen is. De eerste gespreksronde staat gepland in week 22.  

De vacature wordt gelijktijdig intern en extern verspreid.    

Informatie
Heb je vragen over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Mirjam Mulder, secretaris raad van bestuur. Zij is te bereiken op telefoonnummer 0592 - 32 5405.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.