Business analist

Wensen vanuit de gebruikers vertalen naar passende informatievoorziening. Dat laten we graag aan jou over. En dat allemaal in een complexe en interessante omgeving die sterk in ontwikkeling is.

De functie

Als business analist houd je je bezig met vraagstukken over de informatievoorziening in zowel de zorgprocessen als de ondersteunende processen. Je analyseert de eisen en wensen vanuit de gebruikersorganisatie en vertaalt deze naar passende informatievoorzieningsoplossingen. Je draagt bij aan de totstandkoming van het informatiebeleid en bewaakt bij de uitvoering van projecten en (complexere) wijzigingen dat de informatievoorziening blijft aansluiten op het bedrijfsproces, het informatiebeleid en architectuuruitgangspunten.

De gezondheidszorg is sterk in ontwikkeling; de patiënt krijgt meer regie over zijn eigen zorgproces en zorginstellingen gaan anders en intensiever met elkaar samenwerken in de keten. Dat vraagt ook veel van de inrichting van de informatievoorziening en daarom werken we aan de (verdere) ontwikkeling van de informatie-, applicatie en technische architectuur. Daarbij is een belangrijke rol voor jou weggelegd.
Een greep uit je werkzaamheden:

 • Je hebt periodiek overleg met vertegenwoordigers van de afdelingen uit het ziekenhuis en bent voor hen een sparringspartner op het gebied van de informatievoorziening;
 • Je analyseert informatiebehoeftes en stelt samen met de zorg business cases, projectopdrachten en wijzigingsvoorstellen op;
 • Je bereidt complexere wijzigingen en projecten voor en coördineert de realisatie daarvan;
 • Je levert een bijdrage aan de totstandkoming van het informatiebeleid en de ontwikkeling van de informatie-, applicatie en technische architectuur (en toetst nieuwe ontwikkelingen hierop);
 • Je onderzoekt, adviseert en evalueert de toepasbaarheid van innovaties in de (zorg)processen.

Als business analist maak je deel uit van het team Informatisering. Het team bestaat, naast een meewerkend teamleider, uit vier business analisten en een zestal functioneel applicatiebeheerders van ons ZIS/EPD. Het WZA maakt gebruik van het Ziekenhuis Informatie Systeem / Electronisch Patiënten Dossier van ChipSoft: HiX.

De afdeling

De afdeling Informatisering & Automatisering valt onder het cluster Bedrijfsvoering en houdt zich naast projecten op het gebied van informatievoorziening bezig met onder andere functioneel applicatie beheer en technisch beheer. De 25 collega’s van afdeling ondersteunen de gebruikers van alle ICT-toepassingen in het ziekenhuis. Ook is de afdeling verantwoordelijk voor het ontwikkelen van informatiebeleid en projectmatige uitvoering van grote veranderingen. De afdeling staat bekend als een sociale en enthousiaste club: iedereen kan zichzelf zijn bij ons, we werken goed samen en hebben “hart voor de zaak”.
Wij vragen
In deze functie ga jij onze afdeling en het WZA verder helpen in onze ontwikkeling. Je hoeft niet per se ervaring te hebben in de zorg, maar het is wel belangrijk dat jij jouw ervaring kunt vertalen naar een waardevolle bijdrage aan onze zorgverlening. Je past in het volgende profiel:

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding in een relevante richting; 
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in de ICT; 
 • Je hebt ervaring in het toepassen van methodieken op het gebied van informatie- en projectmanagement; 
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring in het toepassen van architectuur op de verschillende niveaus (organisatie, proces, informatie, techniek); 
 • Je kunt een globale inschatting maken van de technisch impact van gewenste veranderingen en kunt dit goed afstemmen met (in- en externe) partijen die verantwoordelijk zijn voor de technische infrastructuur.

Daarnaast ben je communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk en beschik je over goede adviesvaardigheden: je kunt een verhaal goed overbrengen en bent standvastig. Tenslotte voel je je thuis in een omgeving waarin veel in beweging is, zowel intern als extern.

Wij bieden

Wij bieden jou een zelfstandige en uitdagende functie in een mooi team. Daarnaast bieden we het volgende:

 • Een jaarcontract met vooruitzicht op een vast dienstverband; 
 • Een marktconforme beloning conform de Cao Ziekenhuizen. Op dit moment wordt de functie opnieuw gewogen en ingeschaald; 
 • Flexibiliteit: deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.

Is deze functie jou op het lijf geschreven en kom je ons team versterken? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie, uiterlijk 11 augustus, via de sollicitatiebutton op de vacaturepagina van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. De gesprekken staan gepland in week 34. Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Heb je nog vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Wietske Wartena, hoofd I&A. Zij is te bereiken via T 0592-325420.

Solliciteren