Adviseur kwaliteitszorg

De functie

Als adviseur kwaliteitszorg verricht je samen met je collega’s diverse werkzaamheden op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Jij bent de spin in het web als het gaat om continu verbeteren, efficiënter werken én het verhogen van het kwaliteits- en veiligheidsbewustzijn in de organisatie. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen is een basisziekenhuis, met korte lijnen en een gemoedelijke sfeer. Als adviseur kwaliteitszorg ben je daardoor bij veel zaken betrokken en heb je contact binnen alle lagen van de organisatie. De afdeling Kwaliteitszorg heeft de lijnorganisatie ondergebracht in accounts. Binnen die accounts ben jij de gesprekspartner en adviseer je over VIM-meldingen, risico-inventarisaties, prestatie-indicatoren, patiëntervaringsonderzoeken en spiegelgesprekken.

Daarnaast houd je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Je coördineert interne audits en voert deze zelfstandig uit;
 • Je coördineert ziekenhuisbreed risicomanagement en voert risico-analyses uit;
 • Je onderzoekt incidenten en calamiteiten;
 • Je voert verbetertrajecten uit.

Wij zoeken

We zoeken een nieuwe collega met ervaring en kennis van diverse kwaliteitsinstrumenten. Je bent analytisch sterk, beschikt over organisatiesensitiviteit en bent een echte teamspeler. Communiceren en sparren met collega’s door de hele organisatie gaat je makkelijk af en geeft je energie. Met jou halen we een collega in huis die medewerkers inspireert om de kwaliteit van de patiëntenzorg te verbeteren.
Daarnaast voldoe je aan het volgende profiel:

 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en hebt bij voorkeur een aanvullende opleiding op het gebied van kwaliteit gevolgd;
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een zorg gerelateerde functie;
 • Je hebt ervaring met het coördineren en uitvoeren van risicoanalyses;
 • Je hebt bij voorkeur kennis van Lean (Green belt).

Wij bieden

Als adviseur kwaliteitszorg kun je bij ons rekenen op het volgende:

 • Een jaarcontract voor 28-32 uur per week, met kans op een vast contract (werkdagen in overleg);
 • Een beloning conform de cao Ziekenhuizen, waarbij deze functie ingedeeld is in FWG 55 (minimaal € 2.882,- en maximaal € 4.227,- bij een werkweek van 36 uur);
 • Een reiskostenvergoeding;
 • Een vakantietoeslag van 8,33%;
 • Deelname aan diverse projectgroepen (voor zowel je eigen ontwikkeling als voor die van het ziekenhuis).

We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.

Solliciteren

Heb jij interesse in deze vacature? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie via de sollicitatiebutton. Je kunt solliciteren tot en met 16 januari 2022. De gesprekken staan gepland op 24 januari tussen 13:30 - 16:30 uur. Het nagaan van referenties kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Solliciteren

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid.

Informatie

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Arjan Hilbrants, adviseur kwaliteitszorg. Hij is te bereiken op het telefoonnummer 0592-325676 (vanaf week 1).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.