Adviseur crisisbeheersing

Houd jij je hoofd koel tijdens crisis? En vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan de realisatie van een goed voorbereide crisisorganisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De functie
Als adviseur crisisbeheersing ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een goed voorbereide crisisorganisatie. Je hebt een adviserende en coördinerende rol. Zo stel je samen met de organisatie crisisplannen op en ben je verantwoordelijk voor het coördineren van activiteiten in het kader van opleiding, trainen en oefenen (OTO) van de crisiscoördinatoren. Je bent aanspreekpunt voor leidinggevenden en management voor alle vraagstukken op het gebied van crisis. Daarnaast onderhoud je de contacten met in- en externe partners en volg je ontwikkelingen in het vakgebied.

Binnen het crisismanagement kennen we twee fases: de koude en de warme fase. In de koude fase houd je je bezig met alles ter voorbereiding op een crisis. In de warme fase ben je actief tijdens en na een crisis. Binnen het WZA heeft de adviseur crisisbeheersing een functie in de koude fase met een rol als crisiscoördinator/hoofd BHV in de warme fase. 
Je bent niet de enige crisiscoördinator, er zijn vier collega’s die deze rol naast hun eigen functie vervullen.

De opleiding 
Onderstaande is alleen relevant als je de opleiding nog niet hebt gevolgd.
Om de functie van adviseur crisisbeheersing goed vorm en inhoud te kunnen geven, volg je een opleiding van 9 maanden (“Crisismanagement-Koude fase”).  Deze HBO gecertificeerde opleiding over crisismanagement, crisiscommunicatie en bedrijfscontinuïteit binnen zorginstellingen wordt jaarlijks gegeven waarbij je gemiddeld één keer per 14 dagen de opleiding volgt. De opleiding wordt betaald door het WZA.

Wij vragen
Als adviseur crisisbeheersing ben je in staat om vooruit te denken en te adviseren op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Je functioneert zelfstandig, bent een bruggenbouwer en beschikt over overtuigingskracht en organisatiesensibiliteit. 
Tijdens je werk ben je in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en behoud je overzicht in de warme (soms chaotische) fase van crisis. Je bewaart de rust en staat stevig in je schoenen.

Daarnaast vragen we het volgende:

  • Je beschikt over hbo/ wo werk- en denkniveau;
  • Bij voorkeur beschik je over een relevante opleiding (integrale veiligheidskunde) en/of ervaring met het onderwerp;
  • Het is een pre als je kennis hebt van de primaire processen van de (ziekenhuis)zorg;
  • Samen met collega’s draai je bereikbaarheidsdiensten.


Werken in het WZA: #wijWZA
Met betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we de best mogelijke zorg leveren op de juiste plek, mét behoud van de medisch specialistische zorg in Drenthe. Onze medewerkers weten als geen ander dat het in het WZA normaal is om eigenaarschap te tonen, slim te werken, proactief te handelen en inzetbaar te blijven. Bij ons krijg je de ruimte, zodat je zelf kansen kunt pakken en volop gebruik kunt maken van je ervaring, expertise en kennis. Het WZA wil continu verbeteren. Dat verwachten we ook van jou. We werken met zijn allen aan een plezierige werkplek, ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling, een fijne sfeer en mogelijkheden om te kunnen blijven vernieuwen en verbeteren. Dat is #wijWZA! 

Wat hebben wij te bieden?
Voor deze functie bieden we je het volgende:

  • Een contract voor onbepaalde tijd, voor 18 uur;  
  • Beloning conform de cao Ziekenhuizen, waarbij de functie ingedeeld is in FWG 60 (minimaal € 3.389,- maximaal €4.964,- bij een 36-urige werkweek).

We bieden daarnaast uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering van 8,33%, een fiscale uitruilregeling op het gebied van reiskosten, diverse aantrekkelijke collectieve verzekeringen en een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden met regelingen op het gebied van sport en vrije tijd.

Solliciteren
Heb je interesse in deze vacature? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie via de sollicitatiebutton, uiterlijk 13 februari. De gesprekken staan gepland in week 10 (6 maart – 12 maart).
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern verspreid. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Informatie
Wil je meer weten over de vacature? Dan kun je contact opnemen met Peter Smit, zorgmanager cluster electief, hij is bereikbaar op 0592 32 5691. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.