Informatiemanager

Zorg jij voor de optimale afstemming tussen de vragen en behoeften vanuit de organisatie en ICT-mogelijkheden? Dan zijn we op zoek naar jou.

Over WIJ Groningen

WIJ zijn een betrokken, sociaal-maatschappelijke organisatie en werken met grote drive en passie voor onze inwoners. Onze 10 WIJ-locaties bevinden zich midden in de wijk of het dorp; bewoners kunnen bij ons zonder afspraak binnenlopen met een idee, wens, prangende vraag of probleem.
Samen met 900 collega’s, help jij inwoners met het versterken van hun zelfredzaamheid en het meedoen in de maatschappij. Onze vele vrijwilligers, stagiairs en collega’s met een participatiebaan of werkervaringsplek leveren een enthousiaste en leergierige bijdrage aan waar WIJ Groningen voor staat; voor elkaar en met elkaar!
Je staat er niet alleen voor; in een multidisciplinair team van medewerkers bespreek je thema’s en kom je samen tot acties. Wij gaan uit van eigen mogelijkheden en leren nog elke dag van elkaar. Wil je meer weten over WIJ Groningen? Kijk op onze website (www.wijgroningen.nl) of luister naar de podcast van WIJ Groningen (https://soundcloud.com/wijgroningen)

Wat ga je doen?

Als informatiemanager ben jij verantwoordelijk voor de informatievoorzieningsfunctie binnen de organisatie. Je werkt op strategisch en tactisch niveau en bent verantwoordelijk voor de optimale afstemming tussen de vragen en behoeften vanuit de organisatie en ICT-mogelijkheden. Dit betekent niet alleen het zorgen voor plannen op papier maar het ook daadwerkelijk managen op de uitkomst. Dus zorgen dat dat het juiste IT beleid wordt opgesteld en nageleefd, zorg voor goede regie op leveranciers, zorg voor de juiste vertaling naar de processen, zorg voor goede sturingsinformatie, voor de juiste inkoop, zorg voor verbinding tussen alle betrokkenen, voor het communiceren van visie en voor wat verder nodig is.
Je hebt een gestructureerde aanpak en een grote mate van organisatiesensitiviteit en omgevingsbewustzijn, je staat in verbinding met het team, de gemeente, het primaire proces (zorgprofessionals) en overige stafafdelingen en zoekt hierin continu de samenwerking en afstemming.
De functie van Informatiemanager is betrekkelijk nieuw in onze organisatie. Als informatiemanager stuur je een relatief jonge afdeling aan die momenteel volop in ontwikkeling is.

De werkomgeving

Je ressorteert hiërarchisch onder de directeur bedrijfsvoering en geeft aansturing aan de informatieadviseurs, functioneel beheerder en data-analist, een afdeling van tussen de 3 en 6 medewerkers.

WIJ vragen

  • WO werk- en denkniveau
  • Relevante opleiding in de richting van Bedrijfskunde of Informatiemanagement
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij voorkeur in een vergelijkbare organisatie
  • Ervaring met het aansturen van een team
  • Technische kennis om verbinding te kunnen maken tussen de processen en ICT
  • Sterke sociale vaardigheden om verbinding te kunnen maken tussen informatiemanagement en stakeholders binnen en buiten de organisatie

Beschik jij over deze WIJ-competenties?

Daadkrachtig | Netwerken | Integer | Proactief | Inventief en Innovatief | Analytisch | Overtuigingskracht | Politiek sensitief | Resultaatgericht | Sociaal

WIJ bieden

Het betreft een functie van 32-36 uur per week met een dienstverband van 1 jaar met de intentie deze daarna te verlengen. De arbeidsvoorwaarden en salariëring zijn volgens de cao Sociaal Werk schaal 11, maximaal € 5.845,- bruto bij een fulltime dienstverband.

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een meerkeuzesysteem (via FiscFree) met fiscaal voordeel op aanschaf van o.a. een fiets, laptop, telefoon, tablet of fitnessabonnement.
Een inspirerende werkomgeving waarbij je letterlijk en figuurlijk midden in de wijk staat. Jij komt in een warm en divers team te werken; humor en teamgevoel staan bij ons voorop. Wij besteden veel aandacht aan coaching en persoonlijke ontwikkeling.Je kunt jezelf bijscholen in de WIJ-academie en je heb verschillende opties om je Individueel Keuze Budget (IKB) flexibel te laten uitbetalen of in te zetten voor extra verlofuren.

Ga jij de uitdaging aan?

Enthousiast geworden? Reageren kan t/m donderdag 12 oktober.
Solliciteer direct door op de button te klikken. Of mail je CV en motivatie naar

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Henk Korblet (Directeur Bedrijfsvoering) op tel: 06-21844045.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 18 oktober. Na een match volgt een Talenten Motivatie Analyse (TMA). Wij zetten de TMA in om jouw competenties, vaardigheden en talenten in kaart te brengen en als ontwikkeltool tijdens je loopbaan bij WIJ.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Interne medewerkers hebben voorrang in de selectieprocedure.