Tekenaar en bestekschrijver civiele techniek

Ga aan de slag bij Wetterskip Fryslân en duik in de uitdagende wereld van het waterbeheer. Als Wetterskipper krijg je vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen. Ook bieden we je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, een unieke werkomgeving en bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk en bij elkaar. Met duizend-en-één expertises in huis kun je hier verrassend veel kanten op. En wát je ook doet, als Wetterskipper maak je altijd een verschil in de wereld om je heen. Je draagt bij aan een veilige en leefbare provincie. Voor mens en natuur. Voor huidige en volgende generaties. En wat doe jij morgen met water?

Wij zoeken een

tekenaar en bestekschrijver civiele techniek       

voor 36 uur per week
               

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in de vakgroep plannen en projecten waterketen. Dit team (ca. 25 personen) bestaat uit projectmanagers, zuiveringstechnologen, ontwerpspecialisten, ontwerpcoördinatoren, bestekschrijvers, tekenaars, toezichthouders, directievoerders, en de installatieverantwoordelijke. We werken nauw samen met de andere vakgroepen plannen en projecten , primaire keringen, boezem en deelsystemen.

De sfeer onderling is informeel en gebaseerd op vertrouwen. Tekenaars en bestekschrijvers kunnen overigens breder worden ingezet in de 4 vakgroepen plannen en projecten.

In deze functie krijg je de mogelijkheid om jezelf (verder) te ontwikkelen als tekenaar en bestekschrijver van diverse civieltechnische projecten. Jij maakt (complexe) civiele constructies helder en overzichtelijk in ontwerp en bestek. Je genereert onder andere de benodigde ontwerp-, vergunnings- en bestekstekeningen voor het project. Je signaleert raakvlakken en zoekt afstemming met je collega’s. Wat jij ontwerpt, wordt vaak al snel gerealiseerd. Je hoeft dus niet lang te wachten op zichtbaar resultaat!

Wat ga jij doen?                                                

Jij…

 • ontwerpt samen met collega’s civieltechnische constructies voor onze rioolwaterzuiveringsinstallaties, rioolgemalen en/of persleidingen.
 • werkt mee aan een zo breed mogelijke aanpak, waarbij er naast de zuiveringsopgave ook oog is voor de digitale transformatie.
 • werkt samen met alle andere belanghebbenden aan innovatie en langdurige oplossingen binnen onze zuiveringsinstallaties.
 • stemt jouw ontwerp af met onder andere ontwerpspecialisten en ontwerpcoördinatoren.
 • genereert vanuit een ontwerp civieltechnische vergunnings- en bestekstekeningen.
 • beschrijft de werken in RAW-bestekken.

Wie ben jij?

Jij…

 • hebt mbo+ werk- en -denkniveau in een civieltechnische richting.
 • hebt kennis en ervaring met de tekenpakketten AutoCad, Civil 3D en Revit.
 • hebt enkele jaren werkervaring met het ontwerpen van civieltechnische constructies.
 • hebt ervaring met het schrijven van RAW-bestekken, of bent bereid hiervoor de nodige opleidingen te volgen.
 • hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen.

Voldoe je niet helemaal aan alle functie-eisen, maar is deze rol wel op jouw lijf geschreven of heb je ambities in deze richting? Ook dan nodigen we uit te reageren. We zijn benieuwd naar jouw motivatie en gaan graag me je in gesprek.

Als Wetterskipper krijg je

 • vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen.
 • verrassend veel loopbaankansen in een organisatie met duizend-en-één expertises.
 • een unieke werkomgeving en bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk én bij elkaar.

Wat bieden we jou?

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.053,- en maximaal € 4.013,- (schaal 8 cao werken voor waterschappen, bij een volledige werkweek van 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • een dienstverband van een jaar. Bij goed functioneren volgt een contract voor onbepaalde tijd.
 • een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bedraagt 21 procent van het brutosalaris en kun je laten uitbetalen of er extra verlof voor kopen.
 • een eigen opleidingsbudget van € 6.000, -. Dit budget is voor een periode van vijf jaar. Persoonlijke ambitie en ontwikkeling vinden wij namelijk erg belangrijk.
 • uitstekende mogelijkheden voor een goede balans tussen werk en privé. Naast variabele werktijden kun je ook thuiswerken. We faciliteren dit met een thuiswerkbudget van € 850,- waarmee je thuis je werkplek arboproof kunt inrichten. Om op elke plek je werk goed te kunnen doen krijg je een laptop en een mobiele telefoon.
 • een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,21 per kilometer wanneer je op je standplaats werkt of een thuiswerkvergoeding van € 3,- per dag wanneer je thuiswerkt
 • een pensioen bij het ABP. Daarnaast kun je met korting een aanvullende zorgverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Niek Reichart, vakgroepleider plannen & projecten, telefoon: 06 270 622 42.

Is dit jouw volgende baan?

Dan horen we graag van jou! Stuur een email met cv en motivatie naar: sollicitaties.061598@sollicitaties.werkeninfriesland.nl

Je kunt uiterlijk tot en met 4 oktober 2023 solliciteren.

De sollicitatiegesprekken houden we op 11 oktober 2023.

Als je bij ons komt werken, moet je een verklaring omtrent goed gedrag inleveren.