Opgavemanager strategie en omgeving

Ga aan de slag bij Wetterskip Fryslân en duik in de uitdagende wereld van het waterbeheer. Als Wetterskipper krijg je vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen. Ook bieden we je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, een unieke werkomgeving en bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk en bij elkaar. Met duizend-en-één expertises in huis kun je hier verrassend veel kanten op. En wát je ook doet, als Wetterskipper maak je altijd een verschil in de wereld om je heen. Je draagt bij aan een veilige en leefbare provincie Fryslân en het Groninger Westerkwartier. Voor mens en natuur. Voor huidige en volgende generaties. En wat doe jij morgen met water?

Wij zoeken een

opgavemanager strategie en omgeving

Voor 36 uur per week

Waar kom je werken?

In een snel veranderende wereld werkt Wetterskip Fryslân vanuit 6 opgaven (keringen, watersystemen, bedrijfsvoering, assetmanagement, waterketen en strategie en omgeving) aan onze doelen. Deze opgaven rouleren in het opgavemanagementteam (OGMT). Wij willen integraal en resultaatgericht samenwerken in onze processen, programma’s en projecten. Dit om samen met anderen het hoofd te bieden aan de vele uitdagingen.   

De opgave strategie en omgeving gaat over de lange termijn, de integrale blik en de politieke antenne. Bestuur en organisatie krijgt door deze opgave meer inzicht in de maatschappelijke ontwikkelingen die veel betekenen voor het waterschapswerk, nu en in de toekomst. Zoals bijvoorbeeld klimaatverandering, participatie, digitale transformatie, Water en Bodem sturend.

Deze ontwikkelingen raken diverse belanghebbenden zowel in onze omgeving als intern (bestuur, directie en organisatie). Door ons externe netwerk goed te kennen, leren we welke ontwikkelingen er gaande zijn en waar wij en onze omgeving rekening mee moeten houden. Het gaat dan niet alleen om collega-overheden en maatschappelijke belangenorganisatie, maar ook om bijvoorbeeld kennisinstituten en de Europese Unie.

Samen met je collega opgavemanagers ben je verantwoordelijk voor de prioritering en realisatie van de opgaven. Je zorgt voor een belangrijke bijdrage aan de strategische koers en doelstellingen van Wetterskip Fryslân.

Wat ga je doen?
Jij….

 • speelt met de opgave in op relevante toekomstige ontwikkelingen, je werkt daarbij op een vernieuwende manier continue aan de vertaling daarvan naar de opgave(n) en neemt anderen daarin mee.
 • bent als opdrachtgever verantwoordelijk voor de visie, realisatie en het verder vormgeven van de opgave(n), projecten en programma’s.
 • werkt binnen het politiek-bestuurlijke speelveld op het gebied van Strategie en Omgeving en bent voorzitter van het portefeuilleoverleg.
 • hebt een prominente rol in diverse samenwerkingsverbanden. Regionaal en landelijk, maar ook in Europees verband.
 • bent inspirerend HR-manager voor een aantal vakgroepleiders.
 • draagt bij aan de ontwikkeling van het strategisch waterschapsbeleid, doelstellingen en visie van onze organisatie.
 • bent verantwoordelijk voor het gezamenlijk opstellen van een opgave(voortgangs)rapportage. En doet voorstellen voor beleidsaanpassingen en verbeteringen van procedures en processen.

Wie ben jij?

Jij….

 • hebt wo- werk- en denkniveau en meerdere jaren relevante werkervaring.
 • bent een ambitieuze strateeg met visie en weet deze te vertalen naar concrete resultaten of doelen.
 • bent een stevige gesprekspartner met omgevingsbewustzijn en organisatiesensitiviteit.
 • bent resultaatgericht, waarbij je de voortgang en de kwaliteit bewaakt.
 • hebt het vermogen om te schakelen, oog voor belangen, zet de ander in zijn kracht.
 • geeft als HR-manager ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en krijgt mensen in beweging om het beste uit zichzelf te halen.

Als Wetterskipper krijg je

 • vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te vullen
 • verrassend veel loopbaankansen in een organisatie met duizend-en-één expertises
 • een unieke werkomgeving en bevlogen collega’s, die betrokken zijn bij hun werk én bij elkaar

Wat bieden wij jou?

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 5.614 ,- en maximaal € 8.021 , - (schaal 14 cao werken voor waterschappen, bij een volledige werkweek van 36 uur), afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Het betreft een structurele functie, wij bieden een jaarcontract met uitzicht op verlenging van het contract voor onbepaalde tijd.
 • een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bedraagt 21 procent van het brutosalaris en kun je laten uitbetalen of er extra verlof voor kopen.
 • een eigen opleidingsbudget van € 6.000,-. Dit budget is voor een periode van vijf jaar. Persoonlijke ambitie en ontwikkeling vinden wij namelijk erg belangrijk.
 • uitstekende mogelijkheden voor een goede balans tussen werk en privé. Naast variabele werktijden kun je ook thuiswerken. We faciliteren dit met een thuiswerkbudget van € 850,- waarmee je thuis je werkplek arboproof kunt inrichten. Om op elke plek je werk goed te kunnen doen krijg je een laptop en een telefoon.
 • een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,21 per kilometer wanneer je op je standplaats werkt of een thuiswerkvergoeding van € 3, - per dag wanneer je thuiswerkt.
 • een pensioen bij het ABP. Daarnaast kun je met korting een aanvullende zorgverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op Oeds Bijlsma, secretaris-directeur, 06-526 84390.

Is dit jouw volgende baan?
Dan horen we graag van jou! Stuur een email met cv en motivatie naar: sollicitaties.060329@sollicitaties.werkeninfriesland.nl

Je kunt uiterlijk tot en met zondag 18 juni 2023 solliciteren.

De sollicitatiegesprekken houden we op maandagochtend 3 juli 2023.

Als je bij ons komt werken, moet je een verklaring omtrent gedrag inleveren. Een assessment is onderdeel van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.