Vergunningverlener(s) met aandachtsgebied bouw

24 - 36 uur

Denk jij als vergunningverlener bouw straks mee over het aangezicht van onze nieuwe woonkernen in de prachtige gemeente Westerkwartier? Dan is deze vacature zeker op jouw lijf geschreven.

Wat ga je doen?

Als vergunningverlener kom je zeker niet in een gespreid bedje terecht, want we hebben de ambitie om de komende jaren binnen de gemeente zo’n 1600 nieuwe woningen te realiseren.  Het is aan jou en je collega’s om te helpen deze prachtige ambitie waar te maken en te zorgen dat de bijbehorende bouwvergunningen worden verleend. Een interessante baan dus, waarin je echt impact hebt op het aangezicht van nieuwe en bestaande woonkernen en de ruimte hebt om mee te denken met onze inwoners als het gaat om de realisatie van bouwplannen.

Voor jou als vergunningverlener een ideaal moment dus om in te stappen, want naast alle mooie uitdagingen op het gebied van vergunningverlening zitten we ook nog midden in de overgang naar de nieuwe omgevingswet. Je volgt de ontwikkelingen op het gebied wet- en regelgeving en anticipeert daarop met goed onderbouwde adviezen, bijvoorbeeld als het gaat over optimalisatie en aanpassing van beleid en uitvoeringsregels.

Aan afwisseling dus geen gebrek in deze interessante functie! Zo ga je aan de slag met complexe (bouw)vergunningaanvragen, meldingen, ontheffingen, onderzoeken en aanschrijvingen.  Je stelt adviezen, beoordelingen en beschikkingen op en formuleert reacties op zienswijzen. Uiteraard ben je voortdurend in contact met aanvragers en houdt je collega’s en inwoners op de hoogte van alle ontwikkelingen; je verstrekt informatie over producten, procedures en maatregelen. Maar bent ook nauw betrokken bij de behandeling van bezwaar en beroep in bestuursrecht. Uiteraard sta je er niet alleen voor en werk je intensief samen met je collega vergunningsverleners van de teams Wonen, Buitengebied en Economie en Erfgoed.

Kortom, genoeg uitdagingen om als vergunningsverlener verder te accelereren binnen onze mooie organisatie. In een professionele omgeving waarin je veel kunt leren en bijdragen, veel nieuwe contacten gaat onderhouden en de dynamiek van de gemeentelijke bedrijfsvoering gaat ervaren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder wat we jou te bieden hebben.

 Wat bieden we jou?

 • Allereerst een veelzijdige en belangrijke baan in het hart van onze dynamische organisatie waar je gaat samenwerken met enthousiaste en bevlogen collega’s die het Westerkwartier een warm hart toedragen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar, waarbij we de uitdrukkelijke intentie hebben om aansluitend een vast dienstverband aan te gaan bij goed functioneren.
 • Een prima salaris tot maximaal € 4.537, - bruto per maand (schaal 9) bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris. 
 • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon-werk verkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen. 
 • We werken grotendeels hybride. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek. 

Wie ben jij?

Als vergunningsverlener sta je te popelen om een belangrijke bijdrage te leveren aan de woningbouwambitie van de gemeente Westerkwartier. Je staat stevig in je schoenen en bent gewend om je weg te vinden in een dynamische werkomgeving waar nog niet alles in beton gegoten is. Dan ben jij op je best. Je wordt graag uitgedaagd als het gaat om je inhoudelijke kennis van wet- en regelgeving, maar denkt ook graag met een frisse blik mee over het verbeteren van onze inhoudelijke werkprocessen en de inpassing van de nieuwe omgevingswet.

Vergunningstrajecten zijn voor jou per definitie maatwerk; je krijgt er energie van om met de aanvragers mee te denken zodat bouwplannen, binnen de ruimte die de regelgeving biedt, gerealiseerd kunnen worden.  Dan ben jij op je best.  Je bent creatief als het gaat om het vinden van oplossingen, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en bent standvastig als dat nodig is.  Net zoals je het belangrijk vindt om te investeren in je omgeving en een netwerk op te bouwen en te onderhouden om die in te kunnen zetten om je resultaten te bereiken. 

 • Je hebt een relevante HBO opleiding afgerond zoals Bouwkunde, Planologie, Recht of Ruimtelijke Ordening aangevuld met bijvoorbeeld ABW 1 en ABW 2..
 • Ervaring met vergunningverlening is zeer welkom, maar komen natuurlijk ook graag met je in contact als deze afwisselende en uitdagende functie jouw droombaan is.
 • Het is een pre als je al kennis hebt van het Bouwbesluit en Bestemmingsplantoetsten en CLO
 • Je herkent jezelf in onze kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen, hebt een gezonde ambitie en vindt het belangrijk om jezelf continu te blijven ontwikkelen.

Het team

Als vergunningverlener bouw werk je in het team Wonen, in het team Buitengebied of in het Team Economie en Erfgoed, allen onderdeel van het Fysieke Domein.  Samen met je collega vergunningverleners verleen je vergunningen op het gebied van bouwen en ruimtelijke ordening aan inwoners en bedrijven. 

Gemeente Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Krista Zwiggelaar via krista.zwiggelaar@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met onze recruiter Mark Kwant via telefoonnummer 06 28 96 99 00.

Solliciteren

Geef jij als vergunningsverlener straks groen licht voor de bouwplannen van onze inwoners? Dan ontvangen we je motivatie en cv graag voor 20 november per email  sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023027.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.