Vergunningverlener en toezichthouder kabels en leidingen

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Vergunningverlener en toezichthouder kabels en leidingen

 (36 uur, vooralsnog voor 3 jaar)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Je werkt voor het team Wegen, Verkeer en Vervoer, onderdeel van het Fysieke Domein. Dit team voert alle taken uit die samenhangen met beleid, beheer en uitvoering van het thema wegen, verkeer en vervoer, inclusief civieltechnische kunstwerken en openbare verlichting. Het team is op weg naar zelforganisatie. Het is daarom belangrijk dat je goed gedijt in een nieuwe organisatie waarbij rollen, taken en verantwoordelijkheden gaandeweg worden ingevuld. Jouw standplaats is in eerste instantie Zuidhorn, maar het is mogelijk dat je op termijn elders wordt ingezet.

De functie
Je wordt (mede) verantwoordelijk voor het onderdeel kabels en leidingen binnen het team. Je verleent vergunningen voor de kabels en leidingen (via MOOR) en houdt toezicht op de correcte uitvoering door de aannemers en verzorgt de administratieve afhandeling (o.a. de degeneratie- vergoedingen). Je onderstreept het belang van de gemeentelijke coördinatieverplichting en kijkt ook naar de belangen van andere kabel- en leidingbeheerders.
Onderdeel van je werkzaamheden is ook het beantwoorden van vragen en klachten van de bewoners.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een afgeronde MBO opleiding civiele techniek of soortgelijk;
  • Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een aantal jaren ervaring als civieltechnisch medewerker;
  • Je hebt kennis van de RAW-systematiek;
  • Je hebt kennis van Wibon, MOOR en CROW 96B;
  • Je kunt werken in een omgeving waarin je soms snel tussen onderwerpen en gesprekspartners moet schakelen;
  • Je bent collegiaal en flexibel;
  • Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het bouwen aan de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een tijdelijke functie, vooralsnog voor 3 jaar. Na deze 3 jaar is het mogelijk dat dit een structurele functie wordt. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 7 of functieschaal 8 (maximaal € 3.591,- bruto per maand).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Doreen Edeler, 0594-508840, doreen.edeler@westerkwartier.nl voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met medewerker HRM Hester Noorman, 06-28758306 of hester.noorman@westerkwartier.nl.

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 23 januari 2022 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021072.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.