Vergunningverlener

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Vergunningverlener
(36 uur per week)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties

Het team
Je werkt in het team Economie en Erfgoed, team Wonen of het team Buitengebied, onderdeel van het Fysieke Domein. Het team Economie en Erfgoed houdt zich bezig met beleid en vergunningverlening op het gebied van het economisch klimaat. Het team Wonen verstrekt vergunningen op het gebied van bouwen en ruimtelijke ordening aan burgers en bedrijven. De teams hebben standplaats Zuidhorn.

De functie
Je toetst en beoordeelt op het specifieke vakgebied (bouw) complexe vergunning aanvragen, meldingen, ontheffingen, onderzoeken, aanschrijvingen etc. Je stelt adviezen, beoordelingen en beschikkingen op en formuleert reacties op zienswijzen. Ook ben je verantwoordelijk voor de hieraan verbonden correspondentie.

Verder voer je overleg, informeer en adviseer je intern en extern over de producten, procedures en maatregelen. Ook behandel je bezwaar en beroep in bestuursrecht en stel je de adviezen daaromtrent samen. Je bewaakt op het eigen vakgebied de verschillende uitvoeringsprocedures en adviseert en rapporteert over de optimalisatie en aanpassing van beleid en uitvoeringsregels.

Jouw kwaliteiten
-          Je hebt een relevante HBO-opleiding.
-          Je hebt goede communicatieve vaardigheden.
-          Je hebt relevante werkervaring.
Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het gaat om een tijdelijke vacature voor de duur van een jaar.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Melanie jager teamleider/coach,
06 51 25 02 96 of melanie.jager@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met medewerker HRM Hester Noorman, 06 28 75 83 06 of hester.noorman@westerkwartier.nl

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 5 december jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2022080. De gesprekken vinden plaats op 14 december.