Teamleider/coach

Gemeente Westerkwartier zoekt een 

Teamleider/coach (36 uur)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft ruim 64.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

De functie en jouw teams
We willen dat onze werknemers zich ontwikkelen tot taakvolwassen professionals die persoonlijk leiderschap tonen. Jij krijgt hierin een belangrijke rol en schakelt hierbij telkens tussen de rol van teamleider en de rol van coach. Jij adviseert je team over organisatie-brede vraagstukken en je draagt de gewenste cultuur en manier van werken uit. Voor de teams Economie en Erfgoed, Duurzaamheid en Kwaliteitszorg zoeken we een teamleider/coach.

Jouw kwaliteiten
Je hebt een universitair werk- en denkniveau. Ervaring in een leidinggevende en coachende rol is een pré. Voor ieder team geldt: Je stimuleert de teamleden het beste uit zichzelf en het team te halen. Je hebt daarbij oog voor de verschillende teamleden en hun kwaliteiten, en je biedt de teamleden de kans om zich te ontwikkelen. Je vormt samen met het team een eenheid, staat voor het team en weet het team op een hoger plan te tillen. Ook weet je het team zowel in als buiten de organisatie goed te positioneren. Je bent een inspirerende persoonlijkheid die lef en initiatief toont, verbindt en ruimte geeft. Je hebt oog voor een bredere samenwerking binnen de organisatie, denkt over team- en domeingrenzen heen en bent een goede sparringpartner voor de collega teamleiders/coaches. 

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 12 of functieschaal 13 (maximaal € 6.616,- op peildatum 1 april 2022).

Sollicitatieprocedure
De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de interne kandidaat.

JS Consultancy ondersteunt ons bij deze procedure. Heb je vragen over deze functie of heb je belangstelling voor deze functie dan kun je contact opnemen met  Elsbeth Braam, 06-3332 1986.

De gesprekken bij de gemeente Westerkwartier zullen op 1 november plaatsvinden.