Strategisch adviseur Natuur, Landschap en Landbouw

Gemeente Westerkwartier zoekt een
Strategisch adviseur landschap, natuur en landbouw
36 uur per week
(voor een periode van 2 jaar met eventuele verlenging)

Wat ga je doen?
Als strategisch adviseur heb je een gevarieerde portefeuille en werk je aan belangrijke thema’s om de gemeentelijke ambitie op het gebied van landschap, natuur en landbouw waar te maken. Een uitdagende opgave, want ons beleid is erop gericht om landbouw de ruimte te bieden en die te combineren met de waarden voor natuur, landschap en volksgezondheid. Zo ga je adviseren hoe we met het oog op de landbouwtransitie kunnen komen tot een duurzame natuur inclusieve sector. En daar komt heel wat bij kijken! Als strategisch adviseur is het aan jou om daaraan richting te geven en de regie te houden op politieke en bestuurlijke dossiers zodat belangrijke thema’s prominent op de agenda staan. Met jouw enthousiasme, scherpe analyses en vasthoudendheid weet je jouw dossiers verder te brengen, zorg je voor draagvlak en de verbinding met de andere terreinen in het fysieke domein, het sociale domein en op het gebied van innovatie en onderzoek.

Uiteraard sta je daar niet alleen voor en werk je intensief samen met onze agrariërs, ondernemers en andere ketenpartners bijvoorbeeld als het gaat om het opbouwen van een regionale voedselinfrastructuur en een duurzame verdiencapaciteit. Ook behartig je als boegbeeld van de gemeente Westerkwartier onze belangen bij de strategische toekomst agenda Groningen (STAG) en ben je intensief betrokken bij het ontwikkelgebied Zuidelijk Westerkwartier. Belangrijk werk dus, waarin jij als strategisch adviseur op alle organisatieniveaus invloed kunt uitoefenen om je idealen waar te maken.

Wat bieden we jou?

  • Allereerst een aantrekkelijke en dynamische functie waarin jij het verschil gaat maken in de grote transitie opgaven op het vakgebied.
  • Een arbeidsovereenkomst die in eerste instantie wordt aangegaan voor de duur van 2 jaar.
  • Een prima salaris tot maximaal € 6.470,- (schaal 12) bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris.
  • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woon-werk verkeer (€ 0,21 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en hybridevergoeding voor thuiswerken.
  • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
  • Onze arbeidstijden en werkplek zijn flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou plek.

Wie ben jij?
Als strategisch adviseur ben je gewend om de regie te voeren over beleidsprogramma’s en projecten. Jij weet overzicht te houden en doorziet de complexe maatschappelijke processen die spelen binnen het werkveld. Dat zie je ook terug in de strategische beleidsstukken die je schrijft. Je weet jezelf goed te positioneren als een kundig en gewaardeerd adviseur voor bestuur, externe partners en collega’s. Een goede samenwerking is voor jou dan ook de basis voor ieder succes. Jij weet wat er nodig is om die te bewerkstelligen als er sprake is van tegenstrijdige belangen en kunt draagvlak creëren bij de verschillende in- en externe partners die betrokken zijn bij landschap, natuur en de (transformatie van) landbouw. Waarbij jij vaak de verbindende schakel bent om beleid en strategie om te zetten naar concrete acties en uitvoering. Je bent resultaatgericht, analytisch, initiatiefrijk, staat stevig in je schoenen, luistert naar en acteert op signalen vanuit de gemeenschap en de politiek en kunt buiten de kaders denken. Tenslotte volg je de landelijke ontwikkelingen en weet je deze te duiden in de context van het Westerkwartier.

  • Je hebt een afgeronde HBO- of WO-opleiding.
  • Je hebt een heldere visie op landschap en natuur, de transformatie van de landbouw en de positionering van onze gemeente.
  • Tenslotte heb je een gezonde ambitie en herken je jezelf in onze kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team
Als strategisch adviseur werk je in het team Buitengebied en is je uitvalsbasis Zuidhorn. Waar wij als team het meest trots op zijn? Westerkwartier op zich is zo uniek en bijzonder op het gebied van natuur en landschap! Wij waarderen en prijzen de verschillende landschappen in onze gemeente. In het zuiden vind je het prachtige coulisselandschap en het stroomdallandschap. In het noorden ligt het nationaal landschap Middag-Humsterland, met zijn uniek bewaard gebleven   verkavelingspatroon en de vele wierden. We willen een leefomgeving creëren waarin de diversiteit van ons landschap optimaal tot haar recht komt. Wat ons als team nu vooral bezighoudt? De transformatie van de landbouw, projecten als  Toukomst en Groeningen, de aanleg van de nieuwe 380 kV en de ontwikkeling van de Lelylijn. Maar ook met de dagelijkse uitvoering op het gebied van bijvoorbeeld ruimte. Zo zijn er tal van uitdagingen waar jij je als strategisch adviseur met je
collega’s in kunt vastbijten!

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

Solliciteren
Kun jij als strategisch adviseur het gemeentelijk beleid inkleuren zodat de landbouw in het Westerkwartier de ruimte krijgt in combinatie met de waarden voor natuur, landschap en volksgezondheid? Dan staan we te popelen om je te leren kennen! Stuur jouw motivatie en cv voor 26 november naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023066. De gesprekken vinden plaats op 6 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.