Secretaresse/secretaris

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Secretaresse/secretaris (24 uur)

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft ruim 64.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
De functie van secretaresse/secretaris is belegd binnen het team Secretariaat en Beleidsondersteuning. In deze functie verricht je werkzaamheden voor verschillende teams op verschillende werklocaties. Op termijn zal je standplaats Zuidhorn worden.

De functie
Deze functie bestaat uit twee taken, namelijk secretaresse voor het Sociaal Domein en ambtelijk secretaris voor de Onderdeelcommissie.

In de functie van secretaresse ondersteun je de teams binnen het sociaal domein. Het sociale domein richt zich op de mens, zijn ondersteuning en ontwikkeling. Thema’s die daarin kunnen terugkomen zijn onder meer Wmo, Jeugd, Participatie en onderwijs. Als secretaresse voer je secretariële taken uit, doe je agendabeheer en verzorg je de voorbereiding, verslaglegging en afhandeling van diverse vergaderingen.

Als secretaris ondersteun je de Onderdeelcommissie. De onderdeelcommissie is het inspraak– en medezeggenschapsorgaan dat de belangen van het personeel binnen het Sociaal Ontwikkelbedrijf Novatec behartigt. Je ondersteunt de onderdeelcommissie bij het uitvoeren van werkzaamheden op secretarieel, organisatorisch en beleidsmatig gebied. Daarnaast zorg je voor een correcte en tijdige documentatie en verslaglegging van de vergadering.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt ervaring met secretariële en administratieve werkzaamheden;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;
  • Je bent een kei in notuleren;
  • Je kunt procesgericht werken en neemt eigenaarschap over je eigen werk;
  • Je hebt een dienstverlenende en positieve instelling;
  • Je bent oplossingsgericht, flexibel inzetbaar en houdt van afwisselende werkzaamheden;
  • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit en bent ook bereid om ’s avonds te werken als dat nodig is;
  • Je bent een doorzetter, collegiaal en weet van aanpakken;
  • Affiniteit met het sociale domein en/of ervaring als ambtelijk secretaris voor een OR is een pre.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving die volop in ontwikkeling is. Het gaat om een structurele functie. Je wordt, afhankelijk van ervaring, ingeschaald in aanloopschaal 6 of functieschaal 7 (maximaal € 3.301). Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris.

De procedure
Enthousiast over deze functie? Mail dan uiterlijk 26 maart jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2022082.
De gesprekken vinden plaats op woensdag 5 april.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.