Raadsadviseur met de speerpunten communicatie en participatie

Raadsgriffie gemeente Westerkwartier zoekt een

Raadsadviseur met de speerpunten communicatie en participatie

voor 32 uur per week

De raadsgriffie
De griffie ondersteunt en adviseert de gemeenteraad. De Raad bestaat uit 33 raadsleden en 21 fractieassistenten uit de 8 politieke partijen. De griffie bestaat uit de griffier, adjunct-griffier, twee raadsadviseurs en twee griffiemedewerkers. Geen dag is bij ons hetzelfde. Continu schakelen we tussen gemeenteraad, inwoners, maatschappelijk middenveld, bedrijfsleven, college van Burgemeester en wethouders en ambtelijke organisatie. Wij geven als griffie (on) gevraagd procesmatig en inhoudelijk advies. Wij zijn daarbij dienstbaar, integer, stressbestendig, zorgvuldig en flexibel. De speerpunten communicatie en participatie willen we met jouw hulp en ondersteuning  verder gaan uitbouwen.

De functie

  • Je stimuleert de innovatieve en effectieve inzet van communicatiemiddelen en -activiteiten.
  • Je initieert en schrijft een communicatieplan met input van raad, griffie en andere betrokkenen en geeft uitvoering aan de acties die daaruit voortvloeien. Dit met als doel dat de communicatie effectief verloopt met als resultaat een optimale interactie tussen samenleving en raad;
  • Je verzorgt de communicatie van de gemeenteraad via social media, website en andere communicatiekanalen;
  • Je organiseert werkbezoeken/informatieavonden en bereid themagerichte (expert) bijeenkomsten voor en informeert inwoners en andere belanghebbenden daarover;
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de betrokkenheid van de samenleving  bij het werk van de gemeenteraad. Je denkt mee en komt met voorstellen over nieuwe vormen van invloed, zeggenschap en (burger) participatie;
  • Je bent tevens plaatsvervangend griffier en aanwezig bij raadsvergaderingen/-overleggen en raadsactiviteiten.
  • Je ondersteunt door de raad ingestelde werkgroepen en je adviseert de raad in zijn geheel.

Jouw kwaliteiten
Je hebt een HBO werk- en denkniveau. Je beschikt over voor de functie relevante kennis van communicatie en je hebt bij voorkeur ervaring met overheidscommunicatie. Je hebt een duidelijke visie op de rol van communicatie voor de zichtbaarheid van de raad en acceptatie van besluiten. Daarnaast is het fijn als  je bekend bent met bestuurlijke en politieke processen en verhoudingen en ben je breed maatschappelijk georiënteerd en politiek-bestuurlijk sensitief.

Je beschikt over uitgebreide kennis van en ervaring met sociale media, in relatie tot een brede doelgroep. Zowel schriftelijk als mondeling ben je communicatief zeer vaardig. Daarnaast ben je stressbestendig. De aard van de  werkzaamheden vraagt om een flexibele instelling en bereidheid (en mogelijkheid) om ’s avonds werkzaamheden te verrichten. Gemiddeld is dit 1 avond per week en is dit meestal de woensdagavond.

Ons aanbod
Het gaat om een structurele vacature, waarbij je in eerste instantie een benoeming voor een jaar wordt aangeboden. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 (maximaal € 4.671 op basis van 36 uur). Daarnaast bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuze budget (17,05% van je bruto salaris), flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden en opleidingsfaciliteiten. En vanaf 2023 bieden we ook een reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. 

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met raadsgriffier Onno de Vries, 06 - 10 83 30 52 of onno.devries@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met HRM-adviseur Daniëlle Roeters,06 - 28 75 82 67 of danielle.roeters@westerkwartier.nl.

De procedure
Ben jij de raadsadviseur die we voor de gemeente Westerkwartier zoeken? Mail dan voor 5 december jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2022074.
De gesprekken vinden plaats op dinsdagochtend 6 december tussen 9.00 – 11.00 uur en/of tussen 17.00 -18.30 uur.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.