Personeelsconsulent doelgroepen Novatec

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Personeelsconsulent doelgroepen Novatec
32-36 uur

De functie
Je krijgt een prachtige spilfunctie binnen ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec. Je gaat je bezighouden met alle personele aspecten van de ruim 400 collega’s die bij of via Novatec werkzaam zijn en met de verdere groei van dit bedrijf op het gebied van personeel en organisatie.
Concreet richt je je op:

 • Adviseren en ondersteunen over de toepassing van HR-instrumenten voor de diverse doelgroepen die bij Novatec werkzaam zijn;
 • Adviseren en ondersteunen bij personele vraagstukken bij die doelgroepen;
 • Toetsen en evalueren op de naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving;
 • Adviseren over en uitvoering geven aan taken op het gebied van rechtspositie en arbeidsvoorwaarden;
 • Voorstellen doen aan de bedrijfsmanager Novatec voor Novatec specifiek personeelsbeleid;
 • Voorbereiden van en participeren in de onderdeelcommissie Novatec van de gemeente brede OR ter ondersteuning van de bedrijfsmanager Novatec.

Het is een dynamische baan waarin geen dag hetzelfde is en waarin je echt van betekenis kunt zijn. Je ondersteunt de werk- en jobcoaches om hun rol ten aanzien van personeel goed in te vullen, zonder deze over te nemen. Je bent de initiatiefnemer van de verschillende smt's. Schakelen in niveaus is een vereiste in de functie: dan zit je (samen met de werkcoach) met een medewerker in gesprek, en vervolgens zit je met de directeur om tafel over een voorstel dat je hebt geschreven. Snel inspringen op excessen hoort ook bij je baan, natuurlijk samen met de job- en werkcoaches en waar nodig de directeur Novatec. Het werken met onze doelgroepen betekent dat we grotendeels op onze locatie in Tolbert werken. In 2025 verhuizen we naar een nieuw pand op het Leeksterveld. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om deels thuis te werken.

Jouw kwaliteiten

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur via een afgeronde opleiding op gebied van P&O;
 • Je hebt ervaring in het toepassen van CAO’s, bij voorkeur met de CAO’s Sociale werkvoorziening en / of CAO Aan de slag;
 • Je hebt kennis van wetgeving ten aanzien van arbeidsomstandigheden en duurzame inzetbaarheid;
 • Je hebt relevante werkervaring in ons vakgebied;
 • Je hebt affiniteit en ervaring inzake werken met doelgroepen, zodat je goed verbinding weet te maken en kunt helpen;
 • Je hebt een actieve, enthousiaste, stevige persoonlijkheid waardoor je op alle niveaus van ons bedrijf weet te schakelen;
 • Je hebt de sensitiviteit om te weten waar je moet handelen zodat problemen voorkomen worden en de flexibiliteit om in te spelen op wat zich op dat moment aandient.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team

Je werkt in het team Ondersteuning Werk, onderdeel van Novatec binnen het Sociale Domein. Het team houdt zich bezig met alle ondersteunende taken die nodig zijn om de bedrijfsvoering van Novatec goed te laten verlopen. Te denken valt hierbij aan beleid, advies, ondersteuning, administratie en controle ten aanzien van personeelszaken en financiën. Ook verzorgt het team secretariële en communicatieve ondersteuning voor Novatec. Het team heeft met jou erbij twaalf medewerkers en kent een fijne samenwerking waarin goed werk leveren in het belang van de doelgroep van Novatec bovenaan staat. Er is naast jou nog een personeelsconsulent en er zijn twee medewerkers ondersteuning / administratie P&O.
Met behulp van digitalisering werken we stapsgewijs aan verbetering van werkprocessen en informatievoorziening.

Ons aanbod

We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien we als een uitdagend traject waar we in willen investeren. Verder:

 • Afhankelijk van kennis en ervaring, word je ingeschaald in aanloopschaal 8 of functieschaal 9 (maximaal € 4537,- fulltime).
 • Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris.
 • Een hybridevergoeding en een vergoeding woon-werk (€ 0,21 netto per kilometer).
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.

Novatec
Novatec is hét sociaal ontwikkelbedrijf van de gemeente Westerkwartier en verleent ook diensten aan de Drentse gemeente Noordenveld. Wij bieden voldoende en diverse beschutte werkplekken
voor ruim 400 inwoners met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Wij doen dit zowel rechtstreeks in een dienstverband bij Novatec als via een detachering bij werkgevers in onze regio.
Hierbij werken we volop samen met organisaties die sociaal ondernemen hoog in het vaandel hebben staan. Meer info via www.novatec.nl.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 4 juni 2023 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023054. De gesprekken vinden plaats op dinsdagmiddag 6 juni.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.