Onderzoeker

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Onderzoeker
28 uur

De functie

Je bent de onderzoeker van de gemeente Westerkwartier en in die hoedanigheid heb je een trekkende rol om werken vanuit onderzoek en data op de kaart te zetten. Je stelt in dat kader jaarlijks een onderzoeksprogramma op, begeleidt onderzoeken en voert ook zelf onderzoeken uit. Het onderzoeksprogramma baseer je op het Collegeuitvoeringsprogramma 2023-2026. De onderwerpen van onderzoek zijn gemeentebreed, zowel op sociaal en fysiek domein en over de organisatie en ter ondersteuning van en advisering aan de organisatie. De onderzoeken zijn divers van aard, zoals beleidsonderzoek, data-analyse en klanttevredenheidsonderzoeken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor ons inwonerpanel en  bedrijvenpanel (in wording). We werken grotendeels hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze werklocaties. De basislocatie van het team Innovatie en Onderzoek is voorlopig locatie Marum.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als onderzoeker, bij voorkeur binnen de overheid;
  • Je kan werken met relevante onderzoekssystemen zoals Enalyzer;
  • Je bent analytisch, proactief, innovatief en verbindend;
  • Je kunt schriftelijk en mondeling goed communiceren;
  • Je werkt accuraat en resultaatgericht, je kunt goed samenwerken en je beschikt over goede adviesvaardigheden.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Het team

Je werkt in het team Innovatie en Onderzoek, één van onze teams in het ondersteunende domein. Dit team bestaat op dit moment uit zes medewerkers en houdt zich onder andere bezig met strategische en innovatieve vraagstukken, het realiseren en aanjagen van innovatieve projecten, het doen van onderzoek en het adviseren over samenwerking en (Europese) subsidiekansen.

Ons aanbod

We bieden een aantrekkelijke en dynamische functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het verder bouwen aan de ontwikkelingen en opgaven van de organisatie zien
we als een uitdagend traject waar we in willen investeren. Verder:

  • Afhankelijk van kennis en ervaring, word je ingeschaald in aanloopschaal 9 of functieschaal 10 (maximaal € 5.009 fulltime).
  • Daarnaast kennen we een IKB van 17,05% van je brutosalaris.
  • Een hybridevergoeding en een vergoeding woon-werk (€ 0,21 netto per kilometer).
  • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je blijvend kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.


Gemeente Westerkwartier

Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

De procedure

Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 4 juni 2023 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2023029.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.