Medewerker recreatie en toerisme (Regiomarketing)

Heb jij een passie voor recreatie en toerisme, reageer dan op deze vacature en zorg ervoor dat gemeente Westerkwartier op de kaart wordt gezet.
16/24 uur per week voor de duur van 2 jaar

Wat ga je doen?
In de functie medewerker Regiomarketing ben je een spin in het web. Dit houdt in dat je je bezig zal houden met een diversiteit aan taken, denk hierbij onder andere aan;

 • Contacten onderhouden met Marketing Groningen
 • Bewaken merktstrategie
 • Contact ondernemers
 • Opstellen/begeleiden marketingplan
 • Opzetten en aansturen marketingcampagnes

We werken grotendeels hybride, waarbij we thuis werken afwisselen met ontmoeting en overleg op één van onze werklocaties. De basislocatie van het team is voorlopig Zuidhorn. Maar je kunt natuurlijk ook bij een van de toeristische ondernemers je laptop openslaan.

Wat bieden we jou?

 • Een aantrekkelijke en afwisselende functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur.
 • Een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar.
 • Een prima salaris tot maximaal € 4.244 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief de opbouw van het individueel keuzebudget (IKB) ter grootte van 17,05% van je brutosalaris.
 • Het individueel keuzebudget is vrij besteedbaar en kan bruto worden uitgekeerd of worden uitgeruild voor o.a. het kopen van extra verlof.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volledige vergoeding woonwerk verkeer (€ 0,23 netto per kilometer) of vergoeding openbaar vervoer, een prima pensioenopbouw met lage werknemersbijdragen en een hybridevergoeding voor thuiswerken.
 • Ook beschikken we over een opleidingsbudget zodat jij je kunt scholen om actueel te blijven op de laatste ontwikkelingen.
 • Onze arbeidstijden en werkplek zijn flexibel. Laat het werk het toe, dan kun je thuiswerken en regelen wij de werkplekinrichting. Ben je nodig op kantoor of op locatie? Dan is daar voor jou een plek.

Wie ben jij?
Je hebt ervaring met (regio) marketing en het uitvoeren van toeristische en recreatieve projecten. Je kent de gemeente Westerkwartier en weet wat er speelt op recreatief en toeristisch gebied. Bovendien vind je het leuk om contacten op- en uit te bouwen met inwoners, ondernemers en andere regionale partijen. Als medewerker regiomarketing werk je mee aan het (door) ontwikkelen van onze toeristische website, de socials en van fysieke marketing uitingen. Je werkt samen met een senior adviseur en ambtenaren recreatie & toerisme van de gemeente Westerkwartier. Daarnaast overleg je regelmatig met de adviescommissie regiomarketing die bestaat uit ondernemers en organisaties uit het vakgebied. Je werkt volgens de richtlijnen van de visie ‘betekenisvol toerisme’ van de gemeente Westerkwartier en het daarbij behorende uitvoeringsplan. Wij gaan er vanuit dat je het begrip ‘brede welvaart’ kent en onderstreept dat toerisme in het Westerkwartier hier aan
bijdraagt en daarmee werk je aan een sector van betekenis. Je bent enthousiast, creatief, communicatief en digitaal vaardig. Daarnaast ben je een zelfstandige doener.

 • Je hebt ervaring met content creatie en social media beheer.
 • Je draait je hand niet om voor een (online) tekst of een artikel voor een toeristisch magazine.
 • Je vindt het leuk om (kleinschalige) activiteiten en bijeenkomsten te organiseren.
 • Je vindt het leuk om ondernemers en vrijwilligers te ondersteunen en nieuwe ondernemers te betrekken bij de toeristische ontwikkelingen in het gebied.
 • Je hebt ervaring met het ontwikkelen en realiseren van (digitale) promotiemiddelen.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties:
verantwoordelijk, verbinding en wendbaar.

Het team
Je werkt in het team Economie en Erfgoed, onderdeel van het Fysieke Domein. Het team houdt zich bezig met beleid en vergunningverlening op het gebied van het economisch klimaat.

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: verantwoordelijk, verbinding en wendbaar. De gemeente heeft 65.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal ontwikkelbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit vijf werklocaties.

De procedure
Ben jij de collega die met ons verder wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Reageer dan uiterlijk 22 februari op www.werkenvoorgroningen.nl onder vermelding van vacaturenummer 2024010. De gesprekken vinden plaats op woensdag 6 maart.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.