Medewerker online communicatie

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Tijdelijke medewerker online communicatie (30 uur)

voor de periode van 1 september 2021 tot 1 januari 2022

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. We werken vanuit 5 locaties in de gemeente.

Het team
Je werkt in het team Communicatie. Het team ondersteunt en adviseert het college, de directie en de medewerkers op het gebied van interne en externe (online) communicatie, woordvoering, sociale media, huisstijl en imago.

De functie
Je beheert en onderhoudt online communicatiemiddelen, daarbij ben je vooral verantwoordelijk voor het beleid en de uitvoering van de Newsroom en sociale media. Je draagt  zorg voor de (standaard) informatieverstrekking via de Newsroom. Je houdt trends op het gebied van online communicatie in de gaten, levert statistieken aan en rapporteert erover. Verder draag je bij aan het door ontwikkelen van de online communicatiemiddelen in al zijn facetten. Daarnaast schrijf je persberichten en speeches, maak je filmpjes en foto’s, waarbij het accent ligt op de ondersteuning van de portefeuille van de burgemeester. Tot slot ondersteun je de communicatieadviseurs in hun werkzaamheden, waarbij je de verbinder bent tussen online communicatiemedewerkers en de communicatieadviseurs.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een opleiding afgerond op het gebied van (online) communicatie en je hebt MBO+/HBO denk- en werkniveau;
  • Je hebt ervaring met de meest gangbare CMS-systemen en bent digitaal vaardig;
  • Je hebt ervaring en kunt werken met Office 365 (Teams, Word, Excel);
  • Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram, Youtube en WhatsApp hebben voor jou geen geheimen;
  • Je kunt de eisen toepassen van het besluit Digitoegankelijkheid (WCAG 2.1);
  • Kennis van de programma’s Coosto, Google Analytics, Monsido, is een pré;
  • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
  • Je bent creatief en proactief;
  • Je bent nieuwsgierig en positief kritisch;
  • Je hebt humor en lef.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het gaat om een tijdelijke vacature. Je wordt ingeschaald in aanloopschaal 7 of functieschaal 8 (max. € 3.591).

Meer informatie
Voor vragen kun je contact opnemen met HRM-adviseur Melissa Vredevoogd, 06 28 75 83 01 of melissa.vredevoogd@westerkwartier.nl

Procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan een communicatieve gemeente Westerkwartier? Mail dan uiterlijk 9 augustus 2021 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van vacaturenummer 2021040. De gesprekken vinden plaats op donderdag 19 augustus 2021.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.