Medewerker leerlingenvervoer en kinderopvang

Gemeente Westerkwartier zoekt een

Medewerker leerlingenvervoer en kinderopvang (tijdelijk)

32 uur per week, periode juli t/m december 2022

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. We werken plaats- en tijdonafhankelijk en leveren maatwerk dienstverlening dichtbij onze inwoners.

Team Advies en Relaties
Je werkt in het team Advies en Relaties. In het team zijn beleidsonderwerpen belegd die verbonden zijn aan het werken aan een Sociaal Westerkwartier. Binnen het team worden taken opgepakt variërend van beleidsuitvoering (subsidieverstrekking) tot strategisch en complex beleidsadvies, binnen het brede Sociaal Domein. Het team kent meerdere functies, zoals; een strategisch adviseur, beleidsmedewerkers/adviseurs (op A en B niveau), contract- en relatiebeheerders en medewerkers sociaal domein.

De functie
Het gaat bij deze functie primair om werkzaamheden voor leerlingenvervoer en daarnaast kinderopvang.

Leerlingenvervoer:
Beoordelen en verwerken van aanvragen leerlingenvervoer en de overige werkzaamheden die horen bij het leerlingenvervoer.
Het gaat om ruim 400 aanvragen op jaarbasis. De werkzaamheden kennen door het jaar heen de volgende pieken:
-      Aanvraagperiode: april t/m juli.
-      Toekenningsperiode: mei t/m september.

Kinderopvang
Beoordelen van aanvragen voor registraties van kinderopvang en het doorvoeren van wijzigingen kinderopvang met en zonder voorafgaand incidenteel onderzoek. Daarnaast gaat het om het beoordelen van kwaliteitsonderzoeken (door GGD) van alle in de gemeente Westerkwartier geregistreerde voorzieningen voor kinderopvang, buitenschoolse opvang en gastouderbureaus en een deel van de geregistreerde voorzieningen voor gastouderopvang.

Wat is nodig voor deze functie, ook gelet op tijdelijke vervanging:

  • Liefst ervaring met werkzaamheden  leerlingenvervoer;
  • Snel eigen kunnen maken van de informatie en werkprocessen;
  • Snel zelfstandig kunnen werken, met daarbij op de juiste momenten terugvallen op collega’s;
  • Helder en duidelijk communiceren met aanvragers leerlingenvervoer en vervoerder.

Daarnaast gelden voor alle medewerkers in onze organisatie de kernwaarden: dichtbij, verbindend, persoonlijk leiderschap en wendbaar.

Ons aanbod
We bieden een aantrekkelijke functie in een organisatie met een positieve en informele cultuur. Het gaat om een tijdelijke vacature, tot einde 2022. De functie is ingeschaald in functieschaal 8 (maximaal € 3.732,- fulltime).

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Christine Huizing, 06 23 50  80 64 of christine.huizing@westerkwartier.nl. In de periode 13 juni tot en met 1 juli kun je contact opnemen met teamleider/coach Hielke Peursum, 06 48 58 60 02 of hielke.peursum@westerkwartier.nl. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met medewerker HRM Hester Noorman, 06-28 75 83 06 of hester.noorman@westerkwartier.nl.

De procedure
Geschikte kandidaat? Mail dan uiterlijk 30 juni 2022 naar sollicitatie@westerkwartier.nl onder vermelding van het vacaturenummer 2022046.