Medewerker inkomen

Gemeente Westerkwartier zoekt een

medewerker inkomen

32 uur per week

Gemeente Westerkwartier
Gemeente Westerkwartier is een jonge gemeente met een eigen DNA: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus. We hebben ons eigen verhaal en onze eigen kernwaarden. Samen maken we het Westerkwartier én zijn we er voor onze inwoners, dat is waar Westerkwartier voor staat. We gaan samen voor de waarden die ons het meest na aan het hart liggen: dichtbij, in verbinding, wendbaar en persoonlijk leiderschap. De gemeente heeft 63.000 inwoners en telt, inclusief ons sociaal werkbedrijf Novatec, ongeveer 1000 werknemers. De dienstverlening wordt verleend vanuit 5 werklocaties.

Het team
Je werkt in het team ondersteuning Mens en Gezin. Samen met de teams Mens en Gezin dragen zij zorg voor goed georganiseerde ondersteuning aan onze inwoners. In het team Ondersteuning Mens en Gezin wordt uitvoering gegeven aan alle administratieve (geautomatiseerde) handelingen binnen het Sociaal Domein, inclusief het beoordelen van enkelvoudige aanvragen en het afgeven van beschikkingen voor voorzieningen. Het team ondersteuning Mens en Gezin heeft standplaats in Leek.

De functie
De functie medewerker inkomen is een functie in ontwikkeling. De medewerker ondersteunt de consulenten van het team Mens&Gezin door het vastleggen van aanvragen voor (bijzondere) bijstand in werkbeheer, het afhandelen van de minimaregelingen en de eenvoudige aanvragen voor bijzondere bijstand (bijvoorbeeld voor bewindvoeringskosten, de individuele inkomenstoeslag) en de meerkostenregeling. De medewerker kan zelfstandig de contacten onderhouden met de inwoners die financiële ondersteuning van onze gemeente nodig hebben. Overige contacten zijn er intern met de collega’s van het eigen team en de consulenten van het team Mens&Gezin en extern met diverse instanties en organisaties. De medewerker initieert samen met de collega een verdere verbetering van de processen, waaronder het gebruik van Blockchaintoepassingen bij de regelingen in het kader van het minimabeleid en vereenvoudigde (flits-) procedures voor de enkelvoudige bijzondere bijstandsaanvragen.
De medewerker beschikt over de nodige contactuele en rekenkundige vaardigheden en is ambitieus. Dit blijkt door het inzetten van moderne ICT-technieken.

Jouw kwaliteiten

  • Je hebt een MBO+/HBO opleiding SJD, specialisatie op het onderdeel gemeente sociaal domein is een pré;
  • Je hebt enige werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je beschikt over de nodige contactuele en rekenkundige vaardigheden;
  • Je bent stressbestendig;
  • Kennis van de Participatiewet is noodzakelijk voor een goed functioneren;
  • Je bent een doorzetter, collegiaal en weet van aanpakken;
  • Daarnaast gelden voor alle medewerkers de kerncompetenties: humor, lef, samen en vertrouwen.

Ons aanbod
We bieden jou een aantrekkelijke en dynamische functie in een politiek-bestuurlijke omgeving met grote ontwikkelingen en opgaven. Het afbouwen van de nieuwe organisatie zien we als een uitdagend traject. Het gaat om een structurele vacature. Als je nog niet volledig aan de functie eisen voldoet, starten we met een contract voor 1 jaar. De functie is ingeschaald in schaal 7.
Pas afgestudeerden met de juiste opleiding, maar zonder enige relevante werkervaring, worden eveneens uitgenodigd te reageren indien zij in aanmerking willen komen voor een baan als young potential. Een goede begeleiding is gewaarborgd.

Meer informatie
Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met teamleider/coach Gerard Hoek, 06-31795373 of gerard.hoek@westerkwartier.nl Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met medewerker HRM Hester Noorman, 06-28758306 of hester.noorman@westerkwartier.nl

De procedure
Ben jij de collega die met ons wil bouwen aan de gemeente Westerkwartier? Mail dan vóór 1 december 2021 jouw motivatie en cv naar sollicitatie@westerkwartier.nl. onder vermelding van vacaturenummer 2021061.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.